Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VUGD skaidro, kādēļ kļūdaini nostrādā ugunsaizsardzības sistēmas

© nra.lv

2.lapa

Kurš ir atbildīgs par ugunsaizsardzības sistēmas uzturēšanu?

Saskaņā ar Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 11.pantu, viens no fiziskās personas pienākumiem ugunsdrošības jomā ir ievērot normatīvajos aktos noteiktās ugunsdrošības prasības. Tādējādi ikviens daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājs ir līdzatbildīgs par ugunsdrošības prasību ievērošanu ne tikai savā dzīvoklī, bet arī koplietošanas telpās. Lai iespējamā aizdegšanās daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā tiktu atklāta savlaicīgi un tajā ierīkotā automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma būtu darbspējīga, to ekspluatējot, ir jāievēro noteiktas ugunsdrošības prasības.

Par ugunsaizsardzības sistēmas uzturēšanu darba kārtībā atbild daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atbildīgā persona - īpašnieks vai pārvaldnieks, ja šādi uzturēšanas darbi paredzēti pārvaldīšanas līgumā. Savukārt gadījumos, ja dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība nav deleģējuši pārvaldniekam veikt ugunsaizsardzības sistēmas uzturēšanas pasākumus, tad par automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas darbspēju un attiecīgo pasākumu veikšanu ir atbildīgi dzīvokļu īpašnieki.

Norādām, ka saskaņā ar Ministru kabineta 2016.gada 19.aprīļa noteikumu Nr.238 „Ugunsdrošības noteikumi” 14.punktu, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atbildīgajai personai ir pienākums nodrošināt ugunsdrošības prasību ievērošanu dzīvojamās mājas koplietošanas telpās un uzturēt ugunsdrošībai nozīmīgās inženiertehniskās sistēmas atbilstoši ražotāja tehnisko noteikumu un ugunsdrošību regulējošo normatīvo aktu prasībām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā