Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Piektdienas pastaiga Iznāc vakara gaismā

Kino un koncertu baudīšana brīvā dabā ir ārkārtīgi romantisks notikums. Iepriekšējo pastaigas vakaru pieredze rāda, ka skatītājus neizbiedē pat nelāgs laiks © Publicitātes foto

Ventspilniekiem un arī pilsētas viesiem 21. augustā atkal tiek piedāvāts iznākt no mājām, lai kopā ar ģimeni, draugiem, radiem, paziņām baudītu lieliskas mūzikas un kino piesātinātu vasaras vakaru.

Atšķirībā no citiem pastaigu vakariem šoreiz tikšanās vieta būs arī ostmalā pie Krišjāņa Valdemāra pieminekļa. Latvietības ideoloģijas nesējam un jūrskolu dibinātājam šogad aprit 190 gadu, un tas labs iemesls, lai ar dziesminieku koncertu godinātu šo izcilo cilvēku. Kaspars Antess skaidro, ka jau Jūras svētku laikā pie pieminekļa notika koncerts – cilvēkiem patīk gan šī atmosfēra, gan noskaņa, kas valda ostmalā. Šoreiz ieplānots dziesminieku koncerts, kas, tāpat kā savulaik Krišjānis Valdemārs, neļaus aizmirst par latvietību, ko bieži zaudējam, kļūstot arvien internacionālāki un starptautiski saprotami. Ostas ielas promenādē pie Krišjāņa Valdemāra pieminekļa uzstāsies Austra Pumpure un Austras bērni ar Imanta Kalniņa skaņdarbu un tautasdziesmu programmu.

Savukārt mazos ventspilniekus Bērnu pilsētiņā priecēs muzikālā leļļu izrāde Opīša buča, kurā vasaras plaukumā sastapsies Kāpēcītis un Nezinītis.

Šīs pastaigas īpašie viesi ir grupa SOS fanfare no Francijas, kas uz Ventspili ir atveduši divas atšķirīgas koncertprogrammas. Vispirms eleganta diksilenda veidolā franči uzstāsies Dzirnavu laukumā, bet uz Tirgus laukumu mūziķi dosies jau citā ampluā – draiskā un azartiskā stilā viņi Tirgus laukuma apmeklētājus izklaidēs ar populārām franču melodijām.

Tirgus laukumā uzstāsies arī Daumants Kalniņš ar Ventspils bigbendu, Nacionālā teātra aktieru grupa Greizais ratiņš un Vidzemes apvienotais koris Pie Gaujas, kā arī grupa Jūras vilki no Jūrmalas, kas uzspēlēs arī tiem, kam kājas vēlas cilāties deju ritmā.

Kā saka, vienam patīk māte, otram meita, trešam kleita, tāpēc tie, kam ar mūziku vien nepietiek, Rātslaukumā varēs skatīties divas Latvijā uzņemtas filmas. Jāatzīmē, ka tās būs pēdējos gados uzņemtas kinolentes.