Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Ventspilī atvēlēti 8000 eiro vakcinācijai pret ērču encefalītu bērniem līdz 3 gadu vecumam

© Lauris Aizupietis / F64

Ventspilī aicina bez maksas vakcinēt bērnus līdz trīs gadu vecumam ieskaitot pret ērču encefalītu, aģentūru LETA informēja Ventspils Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Plāne.

Valsts bezmaksas vakcīnas tiek nodrošinātas bērniem ērču encefalīta apdraudētajās jeb endēmiskajā teritorijā, kurā Ventspils pilsēta nav iekļauta, tomēr arī šogad pašvaldība nodrošina bezmaksas vakcināciju pret ērču encefalītu tiem bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta Ventspilī.

Lai saņemtu bezmaksas vakcināciju, bērna vecākiem vai aizbildnim Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca jāuzrāda dokuments, kurā norādīta bērna un viena no viņa vecākiem vai aizbildņa deklarētā dzīvesvieta Ventspilī, jāiesniedz ģimenes ārsta nosūtījums, ne vecāka par septiņām kalendāra dienām, kurā ietvertas ziņas, ka bērns ir somatiski vesels un atzīme, ka bērnam nav alerģijas pret olbaltumvielām kā arī apliecinājums, ka pēdējo divu mēnešu laikā bērnam nav veikta jebkāda veida profilaktiskā vakcinācija. Tāpat jāuzrāda bērna potēšanas pase, kurā tiks izdarīta atzīme par veikto vakcināciju.

Šogad pašvaldības budžetā šim mērķim ir paredzēts finansējums 8000 eiro.

Vakcinācija pret ērču encefalītu ir drošākais un efektīvākais veids, kā pasargāt bērnus no saslimšanas.