Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils pašvaldība pilnveidos piecus mājokļus personām ar invaliditāti

© pixabay.com

Ventspilī plāno pilnveidot piecus mājokļus personām ar invaliditāti, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ventspils dome pieņēma lēmumu piedalīties Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) plāna pasākumā, iesniedzot projektu "Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai".

Saskaņā ar ANM pasākuma nosacījumiem, Ventspils var pretendēt uz atbalstu piecu mājokļu pielāgošanai personām ar invaliditāti. Mājokļus ir apsekojis Ventspils Sociālais dienests, piesaistot ergoterapeitu, kurš sniedza rekomendācijas par nepieciešamajiem vides pielāgojumiem katrai personai individuāli.

Lai personām ar invaliditāti, kurām ir kustību traucējumi, sniegtu iespēju patstāvīgi veikt noteiktas darbības, iekļauties dažādos sociālajos procesos un veidot neatkarīgu dzīvi, projektā plānots īstenot darbus, ko ieteicis ergoterapeits, piemēram - pandusa izbūve pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas ieejas durvīm, elektrisko pacēlāju ierīkošana kāpņutelpās, sliekšņu likvidēšana pie ieejas durvīm, atbalsta rokturu uzstādīšana labierīcībās un tamlīdzīgi darbi.

Projekta iesnieguma atbalsta gadījumā, tā administrēšanu un īstenošanu nodrošinās Ventspils Sociālais dienests sadarbībā ar pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi".

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas plānotas 101 208 eiro, tai skaitā projekta attiecināmās izmaksas 92 838 eiro, no tām ANM finansējums 78 588 eiro jeb 85% un valsts budžeta finansējums 14 351 eiro jeb 15%. Projekta kopējās plānotās neattiecināmās izmaksas ir 8269 eiro.

Projekta pieteikumu plānots iesniegt līdz 2024.gada 16.aprīlim un atbalsta gadījumā to plānots realizēt līdz 2025.gadam.