Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrots ugunsgrēka cēlonis Jelgavas pilī

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) Zemgales reģionālās nodaļas inspektori otrdien plāno apsekot Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes ēku - Jelgavas pili, aģentūru LETA informēja NKMP pārstāve Linda Zonne-Zumberga.

Jelgavā pēc trauksmes signāla no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes pirmdien cilvēki, aģentūru LETA informēja Komunikācijas daļas pārstāve Renāte Silakalne.

Pirmdien universitātē atskanējis trauksmes signāls un bijis vērojams sadūmojums. Visi darbinieki, mācībspēki un tehniskie darbinieki esot sekmīgi evakuējušies, pauda Silakalne.

Kā ziņoja notikuma aculiecinieki, no pils skursteņa vai ventilācijas kanāla, kura izeja atrodas uz jumta, izlauzušās liesmas.

Izsaukumu uz Lielo ielu Jelgavā, kur sabiedriskās ēkas bēniņos bija izveidojies sadūmojums, VUGD saņēma plkst.10.09, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no ēkas jau ir evakuējušies apmēram 500 cilvēki. Ugunsdzēsēji apsekoja telpas un konstatēja, ka ēkas bēniņos deg ventilācijas iekārta piecu kvadrātmetru platībā. Šī ventilācijas iekārta netiek ekspluatēta.

Degšana ierobežota neilgi pirms plkst.12. Dzēšanas darbos piedalījās 15 ugunsdzēsēji ar četrām autocisternām un autokāpni.

Šodien ugunsgrēkā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) telpās Jelgavas pilī cietusi bēniņu telpa un viena auditorija, kurai dzēšanas darbos izmirkuši griesti, aģentūrai LETA sacīja augstskolas pārstāve Renāte Silakalne.

Šajās telpās vēlāk būšot nepieciešams remonts, bet LBTU darbu tas pašlaik netraucē.

Šodien pils telpās mācības bija atceltas, bet rīt jau atkal viss notikšot ierastajā kārtībā, pauda Silakalne.

Kā ziņots, pils bēniņos pirmdienas rītā tika konstatēts sadūmojums, bet no ēkas bija evakuējušies apmēram 500 cilvēki.

Ugunsdzēsēji apsekoja telpas un konstatēja, ka ēkas bēniņos dega ventilācijas iekārta piecu kvadrātmetru platībā. Šī ventilācijas iekārta netiek ekspluatēta.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte atrodas vēsturiskajā Jelgavas pils ēkā.