Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Kultūras ministrija tērēs 120 000 eiro, lai veicinātu sabiedrības izpratni par romu kultūru

© Pixabay

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi 120 000 eiro vērtu konkursu biedrībām vai nodibinājumiem, lai veicinātu sabiedrības izpratni par romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp arī par romu genocīdu, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Konkursa uzvarētājam būs jāorganizē sabiedrības izpratni veicinošus informatīvus pasākumus par Latvijas romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu. Tāpat būs jāorganizē izpratni veicinoši pasākumi par romu tiesību jautājumiem.

Pretendentam būs jāapņemas nodrošināt regulāru informācijas apriti, komunikāciju un publicitāti par veiktajiem informatīvajiem pasākumiem par Latvijas romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu, kā arī organizācijas darbību romu iekļaušanas un kultūras attīstības jomā.

Konkursa uzvarētājam būs regulāri jāievieto informācija par īstenotajiem informatīvajiem pasākumiem organizācijas tīmekļvietnē, jāsagatavo un jāpublisko informatīvie materiāli par Latvijas romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu, un izpratni veicinošiem pasākumiem par romu tiesību jautājumiem. Tāpat būs jānodrošina pasākumu publicitāti, apverot dažādu sociālo grupu iedzīvotājus.

Pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir trīs gadi. Finansējuma avots ir KM valsts budžeta programmas

"Sabiedrības saliedētības pasākumi" apakšprogrammā "Sabiedrības integrācijas pasākumu īstenošana" konkursa mērķim paredzētie finanšu līdzekļi 40 000 euro apmērā gadā.

Pieteikumi līdz 13.novembra plkst.17.15 jāiesniedz KM Dokumentu pārvaldības nodaļā, nogādājot tos klātienē vai nosūtot pa pastu, vai nosūtot elektroniski uz KM oficiālo elektronisko adresi vai uz e-pasta adresipasts@km.gov.lv", parakstītu ar drošu elektronisko parakstu.