Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Kazahstānas izcelsmes kravas veido aptuveni 20% Ventspils ostu kravu

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Kazahstānas izcelsmes kravas šobrīd veido aptuveni 20% visu kravu Ventspils ostā, aģentūrai LETA vēstīja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Brīvostas pārstāvji norāda, ka tas jau šobrīd ir nozīmīgs apjoms, bet uzņēmēji abās valstīs saredz iespējas jauniem projektiem, kas pašreizējā ekonomiskajā un ģeopolitiskajā situācijā ir īpaši svarīgi.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Astanā, Kazahstānā, norisinājās viens no lielākajiem reģiona transporta un loģistikas nozares forumiem - starptautiskā izstāde "Translogistica Kazakhstan 2023" un starptautiskais biznesa forums "New Silk Way", kurā piedalījās arī Ventspils brīvostas pārvalde un ostas uzņēmumi.

Ventspils brīvostas pārvalde un Ventspils ostā strādājošie uzņēmumi AS "Ventbunkers", SIA "VK Tranzīts", Ventspils tirdzniecības osta un AS "Baltic Coal Terminal" izstādē piedalījās ar vienotu zīmolu "VIA Latvia" kopā ar Rīgas un Liepājas ostām, koncerna "Latvijas dzelzceļš" uzņēmumiem, Lidosta "Rīga" un Satiksmes ministriju.

"Piedalīšanās izstādē paplašina iespējamās sadarbības perspektīvas, jo šeit ir iespēja pievērst dažādu valstu pārstāvju uzmanību, un dod iespēju ne tikai apmainīties ar informāciju un pieredzi, bet arī iepazīties ar jaunākajām tendencēm un biznesa attīstības virzieniem loģistikā, transportā un kravu plūsmās," norāda "VK Tranzīts" pārstāvis Dmitrijs Vihovaņecs.

Izstādē un forumā piedalījās 225 uzņēmumi no 17 valstīm. Pasaules ģeopolitiskās situācijas loģistikas nozares interese par Kazahstānas forumu būtiski palielinās - šogad apmeklētāju skaits palielinājies par 40%, vēsta brīvostas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Ventspils ostas termināļos šogad astoņos mēnešos pārkrauti 7,172 miljoni tonnu kravu, kas ir par 22,8% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.

Ventspils osta ir otra lielākā Latvijā pēc pārkrauto kravu apjoma.