Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Juris Maklakovs sācis darbu Ārlietu ministrijā

Bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, kurš pagājušajā nedēļā atvaļinājās no dienesta NBS, šodien ir sācis darbu Ārlietu ministrijā (ĀM).

Maklakovs apstiprināts par padomnieku ārlietu ministra Aivja Roņa birojā, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Maklakova pienākumos ir starpinstitucionālās sadarbības veicināšana starp drošības politiku veidojošajām iestādēm Latvijā - ĀM, Aizsardzības ministriju un NBS.

Ronis atzinīgi novērtē Maklakova līdzšinējo ieguldījumu Latvijas interešu pārstāvībā ārvalstīs aizsardzības jomā un veiksmīgo sadarbību NBS komandiera amatā ar sabiedrotajiem un ārvalstu partneriem.

Maklakovs 1992.gadā ir absolvējis Žukova Gaisa spēku kara inženieru akadēmiju. Pēc tam viņš sācis dienestu Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA). No 1997. līdz 2001.gadam Maklakovs bijis NAA prorektors mācību darbā, bet no 2001.gada jūlija - akadēmijas rektors. Par Gaisa spēku komandieri ģenerālmajors kļuva 2004.gadā. Savukārt no 2006.gada līdz šā gada jūlijam viņš bija NBS komandieris.

Maklakovs militāro izglītību ieguvis arī ASV Armijas kara koledžā. Viņš ir Viestura ordeņa Lielkrusta komandieris un ir apbalvots ar vairākiem Latvijas un ārvalstu apbalvojumiem.