Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Maklakovs un Zeibārts par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām saņem rājienus

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis šodien parakstījis pavēli par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Jura Maklakova un Zemessardzes (ZS) komandiera Jura Zeibārta disciplinārsodīšanu saistībā ar dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām.

Abiem komandieriem izteikts rājiens, kā arī uzdots atmaksāt līdzekļus, kas iztērēti degvielai privātām vajadzībām. Par abiem kopumā atmaksājamā summa esot nepilni 30 latu.

Kā jau vēstījām, Lieģis 21.augustā ierosināja dienesta pārbaudi par atsevišķu NBS amatpersonu rīcību, izmantojot dienesta transportu ārpus darba laika privātām vajadzībām.

Dienu pēc Tautas partijas (TP) valdībā sarīkotā apvērsuma, "noraujot" Jūras spēku komandiera nomaiņu brāķa kuģu iepirkuma dēļ, vairākas vadošas bruņoto spēku esošās un bijušās amatpersonas ieradās vakariņās pie bijušā aizsardzības ministra Vineta Veldres (TP) Salacgrīvā. Vismaz divi no viņiem ieradās ar dienesta automašīnām.

Pie Veldres viesojies bijušais NBS komandieris Gaidis Zeibots, Maklakovs, Aizsardzības ministrijas izpildsekretārs Raimonds Graube, Militārās policijas šefs Andris Kalniņš un Zeibārts.

Pēc Rikveiļa iepriekš teiktā, dienesta pārbaudes gaitā bija jāpārbauda informācija par Maklakova un Zeibārta rīcību, izmantojot dienesta transportu ārpus darba laika privātām vajadzībām, un tas, vai šāda rīcība ir konstatēta arī citos gadījumos no citu NBS amatpersonu puses.