Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Dažas pārdomas, daži kreņķi

© Aigars Jukna, F64 Photo Agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Pensionāre no Jēkabpils:

- Rīgas muzejiem vajadzētu palaikam ievietot avīzē savus darbalaikus. Tad lauku cilvēki, kam mājās nav interneta, varētu laikus saplānot savus braucienus uz galvaspilsētu.

Ēriks no Dārziņiem:

- Par hokeju. Mūsējie labi cīnījās, visas spēles bija skatāmas. Varbūt vienīgi Krievijai spēli atdeva. Taču kopumā cīņas spars čempionātā bija superliels. Žēl, ka sporta apskatnieki to pienācīgi nenovērtē.

Pensionārs Andrejs Bērziņš:

- Latvijas pasts liek parakstīt saistību rakstu par pazīšanos ar politiski nozīmīgām personām un, ja klienti to nedara, nobloķē pensiju kontu. Bet kā es varu to parakstīt, ja par atsevišķiem cilvēkiem man ir šaubas, un vēl jo vairāk es nevaru garantēt, ka viņi pastam vai trešajām personām neradīs kaitējumu. Es saprotu šā ierobežojuma mērķi - apkarot korupciju. Arī bankās tāds jāparaksta, taču pasta piedāvātais dokuments ir juridiski nekorekts.

Dzintras kundze no Elizabetes ielas:

- Visi satraucas, ka valstī trūkst medicīnas māsu. Esmu pensijā, bet pēc desmit gadu pārtraukuma esmu sadūšojusies atjaunot medmāsas sertifikātu. Tādēļ jānopelna 300 lieki eiro. Domāju, pastrādāšu par apkopēju, aizgāju uz firmu, bet tās algas piedāvā vienkārši briesmīgi zemas. Ārlietu ministrijā trīs stāvi jātīra par 244 eiro mēnesī uz papīra. Valsts nekustamajos īpašumos - pat pieci stāvi. Septiņas kundzes bijām uz pārrunām, bet neviena nepiekrita. To darba apjomu viens cilvēks gados pa veselu nakti nevar izdarīt. Ja nu kāds var piedāvāt saprātīgākus noteikumus, lūdzu, piezvaniet pa tālruni 29676051.