Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Trīs Jāņi un Gunārs

© f64

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Savās domās ar Neatkarīgo vakar dalījās lasītāji, kam galvenais vakardienas notikums bija Saeimas balsojums pret Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa priekšlikuma Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem nodošanu Saeimas komisijām izskatīšanai. Gunārs Lauks no Rīgas pārstāvēja tos, kam priekšlikums slikts un tā atmešana - laba, kamēr Jānim no Ķengaraga Rīgā viss šķiet pilnīgi otrādi. Abas puses varētu vienoties par G. Lauka teikto, ka jāzina, kā katrs Saeimas deputāts balsojis, lai varētu pareizi sašķirot visu šo kompāniju tad, kad laiku vairums no tagadējiem deputātiem nākamgad parādīsies 13. Saeimas vēlēšanu sarakstos. Izziņošanai nav jātērē papīrs, jo Saeima jau publicējusi par un pret balsojušos, kā arī 14 atturējušos (īstenībā balsojušu pret) deputātu uzvārdus savā mājaslapā (http://www. saeima.lv/lv/likumdosana/saeimas-sedes).

Jāni Dibranču Garkalnē sasniegusi ziņa par datorsonogrāfa uzstādīšanu Kuldīgā: it kā jau labi, bet tas nozīmē, ka mediķiem atkal būs iespēja mākslīgi izveidot rindu uz šā izmeklējuma veikšanu un izspiest no pacientiem naudu un laiku, liekot cilvēkiem maksāt par viena skriemeļa izpēti, pēc četru mēnešu gaidīšanas - otra skriemeļa izpēti utt., lai gan racionāli būtu izpētīt visus skriemeļus uzreiz un publicēt datus e-veselības sistēmā.

Jānis Dumpis Ķekavā apjūsmo mūsu ierēdņu spējas izdomāt tādas formulas, pēc kurām minimālās algas palielināšana par 50 eiro mēnesī transformējas par algu pielikumu 2-3 minimālo mēnešalgu apmērā mūsu ierēdņu un politiķu augšslānim.