Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Kur paliek karogs?

© Publicitātes foto

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Antonija no Pārdaugavas Rīgā satraukusies, kur paliek skaistais Latvijas karogs uz AB dambja pie viesnīcas Radisson Daugava? «Ir patiess prieks, braucot pār tiltu, skatīties uz skaisti plīvojošo karogu. Bet dažas dienas karogs ir uzvilkts un plīvo, bet citas dienas tas mastā nemaz nav. Ar ko tas izskaidrojams?»

Aleksandrs Briedis no Rīgas ir nobažījies par angļu valodas pārlieko dominanci visās dzīves sfērās. Kā piemēru viņš min EK priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera uzrunu, kuru viņš noturēja gan vācu, gan franču, gan angļu valodā. Luksemburga, no kurienes Junkers nāk, ir lielisks piemērs valodu lietošanas daudzveidībai un samērīgumam, jo tur vairums iedzīvotāju vienlīdz labi prot četras valodas - jau pieminētās trīs un vēl vietējo luksemburdziešu, kura arī tiek plaši lietota.

Roberts no Saldus: «Uz Latviju bija atbraucis OECD vadītājs. Visas televīzijas šo notikumu atspoguļoja un pareizi nosauca šīs organizācijas abreviatūru - OĒCēDē. Tikai Latvijas sabied r iskā televīzija LTV1 ķēmojās ar OĪSīDī.»