Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

DARBA LAIKS MEDIĶIEM: Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padomes sēdē šodien nolemts aicināt arodorganizācijas un Latvijas Māsu asociāciju apsvērt iespēju atteikties strādāt pagarināto normālo darba laiku ar 1.jūniju, ja netiks paaugstināta darba samaksa un noteikta piemaksa par pagarināto normālo darba laiku.

VALSTS KANCELEJAS VADĪTĀJS: Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) jau ir padomā konkrēti cilvēki, kurus varētu uzrunāt kā potenciālos kandidātus uz Valsts kancelejas direktora amatu, tomēr šo personu vārdus premjers vēl negrib atklāt.

TURCIJAS IESTĀŠANĀS ES: Ja vien Ankara drīzumā nemainīs savu kursu, Turcijas iestāšanās Eiropas Savienībā kļūs arvien vairāk un vairāk nereāla, paziņojis ES paplašināšanās komisārs Johanness Hāns. Viņš intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" pavēstīja, ka "attiecībā uz striktajiem iestāšanās kritērijiem Turcija kādu laiku virzās arvien tālāk no ES."

NACIONĀLĀS DROŠĪBAS KOMERCSABIEDRĪBU GROZĪJUMI: Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien atbalstīja priekšlikumu, ka "nacionālās drošības komercsabiedrību" grozījumi atteiksies arī uz komercsabiedrību, kas Latvijā saņēmusi licenci dabasgāzes sadalei.

E-VESELĪBAS PROBLĒMAS: E-veselības projekta problēmas ir saistītas ar uzraudzības un koordinācijas jautājumiem tā īstenošanas pirmajā posmā, secinājusi Veselības ministrija (VM), pagaidām gan nenosaucot par kļūmēm atbildīgo personu vārdus.