Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

SAB DIREKTORA APZAGŠANA: Šobrīd nav pamata uzskatīt, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša apzagšana saistīta ar viņa dienesta pienākumiem, šodien Latvijas radio raidījumā "Krustpunktā" apliecināja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

DZĪVNIEKU IZMANTOŠANA CIRKA IZRĀDĒS: Saeima ceturtdien pretēji atbildīgās komisijas lēmumam tomēr atbalstīja aizliegumu cirka izrādēs izmantot savvaļas dzīvniekus, attiecīgi noraidot arī iepriekš komisijas atbalstīto priekšlikumu ļaut izmantot nebrīvē dzimušus dzīvniekus.

BEZVĪZU REŽĪMS AR UKRAINU: Eiropas Savienības (ES) Padome ceturtdien apstiprināja bezvīzu režīma ieviešanu ar Ukrainu.Padome paziņoja, ka bezvīzu režīma ieviešana ir "nozīmīgs notikums, kas palīdzēs stiprināt saites starp Ukrainas tautu un ES".

"DIVLITREŅU AIZLIEGUMS": Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, paredzot aizliegumu no 2020.gada septembra tirgot alu liela tilpuma plastmasas pudelēs.

UZVARAS DIENAS SVINĪBAS SKOLĀS: Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) šonedēļ saņēmis divus anonīmus zvanus par trim izglītības iestādēm, kurās esot plānots atzīmēt tā dēvēto Uzvaras dienu. IKVD, saņemot informāciju, apmeklēja divas izglītības iestādes, bet ar trešo sazinājās, skaidrojot saņemto informāciju. Iepazīstoties ar norisēm šajās izglītības iestādēs, anonīmā informācija neapstiprinājās