Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

BEZ VILCINĀŠANĀS AR NODOKĻU REFORMU: Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina nevilcināties ar nodokļu reformas pieņemšanu. "Sagaidu, ka politiskās partijas pieņems atbildīgu lēmumu par jauno nodokļu pamatnostādņu apstiprināšanu. Nodokļu reforma ir viens no valdības galvenajiem uzdevumiem, ar kura īstenošanu nedrīkst vilcināties," šodien, tiekoties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), uzsvēra Vējonis.

KIBERUZBRUKUMI LATVIJAI: Pagājušā gada nogalē ārvalstu specdienesti vērsuši apjomīgu kiberuzbrukumu pret vairākiem adresātiem Latvijas valsts institūcijās. Satversmes aizsardzības biroja (SAB) pagājušā gada darbības pārskata publiskajā daļā teikts, ka ārpus NATO un ES esošo valstu specdienestu, bruņoto spēku kibervienību, kā arī valstu vadītu haktīvistu darbība Rietumvalstīm rada vienu no visstraujāk augošajiem drošības apdraudējumiem. Arī vairāku teroristisku organizāciju darbības kibertelpā arvien biežāk tiek skatītas kā vērā ņemams drauds.

ASADA VAINA: Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero trešdien paziņoja, ka Sīrijā notikušajā ķīmiskajā uzbrukumā izmantota zarīna gāze, un par to atbildīgs ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms.

"SIMTGADES LOTERIJA": "Simtgades loterijas" kopējais laimestu fonds būs 3,25 miljoni eiro, šodien loterijas atklāšanas pasākumā paziņoja izložu un loteriju rīkotāja VAS "Latvijas Loto" valdes priekšsēdētāja Maija Kubli. Savukārt tās kopējais apgrozījums būs pieci miljoni eiro, padarot "Simtgades loteriju" par līdz šim nozīmīgāko nacionālās momentloterijas projektu "Latvijas Loto" vēsturē.

SARŪK TŪRISTU SKAITS: Pagājušajā gadā ārvalstu ceļotāji 6,8 miljonus reižu šķērsoja Latvijas robežu, kas ir par 0,7% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.Vienlaikus ārvalstu ceļotāji pērn Latvijā iztērēja 645,2 miljonus eiro, kas ir par 97 miljoniem eiro jeb 13,1% mazāk nekā 2015.gadā.