Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Proškins/ f64 photo agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

NEATBILSTOŠU DIENESTA AUTO IEGĀDE POLICIJĀ: Saistībā ar līgumam neatbilstošu Valsts policijas (VP) automašīnu piegādi VP sāktas vairākas disciplinārlietas, turklāt atbildīgo amatpersonu rīcību lūgts izvērtēt Iekšējās drošības birojam. VP aģentūru LETA informēja, ka policija ir noslēgusi dienesta pārbaudi attiecībā uz auto iepirkumu, lai noskaidrotu, vai policijai piegādātās "Citroen" markas automašīnas atbilst līgumā noteiktajām prasībām un vai par konkrēto iepirkumu atbildīgās VP amatpersonas un darbinieki ir rīkojušies pietiekami rūpīgi. VP ir konstatējusi līguma nepienācīgu izpildi no auto piegādātāja puses, savukārt dienesta pārbaudē konstatēti iespējami disciplinārpārkāpumi atbildīgo VP amatpersonu un darbinieku rīcībā.

JŪRĀ PAZŪD LAIVA AR 3 CILVĒKIEM: Vakar, plkst. 19:09, VUGD saņēma informāciju, ka Jūrkalnē jūrā ir apgāzusies laiva ar cilvēkiem. Informācija par notikušo nekavējoties tika nodota arī Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vīrietis atrodas krastā mediķu aprūpē. Saskaņā ar viņa teikto, jūrā apgāzās laiva, viņš ir spējis izkļūt krastā, bet vēl divi vīrieši ir palikuši pie apgāztās laivas. Ugunsdzēsēji glābēji devās ar laivu jūrā un apmēram 300 metru attālumā no krasta ieraudzīja apgāzušos laivu. Pārmeklējot teritoriju ap laivu, cilvēki netika atrasti.

AVIOKATASTROFA MALTĀ: Šorīt agri no rīta Maltas starptautiskajā lidostā apgāzusies lidmašīna. Šobrīd publicētā informācija liecina, ka vairāki cilvēki gājuši bojā. Notikuma aculieciniece Maija Pētermane portālam nra.lv pastāstīja, ka minētā pasažieru lidmašīna pacelšanās laikā pēkšņi sagriezusies un ar lidmašīnas priekšgalu ietriekusies zemē. Nekavējoties bijušas redzamas lielas liesmas un dūmi.

"DŽUNGĻU EVAKUĀCIJA": Britu raidorganizācija BBC informē, ka šodien Francijā sākta nelegālās bēgļu nometnes "Džungļi" evakuēšana. Francijas amatpersonas informējušas, ka nelegālajā bēgļu nometnē uzturējušies aptuveni 7000 patvēruma meklētāji no dažādām pasaules vietām. "Džungļu" evakuācijā piedalās ap 1200 likumsargi.

KRIEVIJAS MILITĀRIE MANEVRI: Kuģu kustība Vidusjūrā un Ziemeļjūrā, kā arī internetā publiskotie komentāri liecina, ka divas Krievijas korvetes ar kodolgalviņas nestspējīgām raķetēm ir ceļā uz Baltijas jūru, lai gan oficiāli tiek apgalvots pretējais, secinājuši domnīcas "Atlantic Council" ("Atlantijas padome") eksperti.

GĀZE KĻŪS DĀRGĀKA: Uzņēmuma "Latvijas gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis šodien medijiem atzina, ka turpmāk gāzes piegāde varētu maksāt dārgāk, kas sadārdzinās dabasgāzes cenu arī gala patērētājiem. Par pamatu šādam cenu kāpumam varētu būt Latvijas valdības iecere, no 2017. gada 3. aprīļa dabasgāzes lietotājiem nodrošinot tiesības brīvi izvēlēties dabasgāzes tirgotāju.