Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Ilustratīva bilde

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

PRASA PAPILDUS 400 MILJONUS. Ministrijas nākamā gada budžetā prasa vismaz papildu 400 miljonus eiro, bet ir skaidrs, ka visus pieprasījums nevarēs apmierināt, aģentūrai LETA atzina finanšu ministre Dana Reziniece-Ozola (ZZS). Ministre uzskata, ka pagājušajā nedēļā notikušās individuālās sarunas ar ministriem un vakar notikusī ministru kopīgā diskusija par nākamā gada budžetu bijušas vērtīgas.

PAGARINA EMBARGO. Maskava pagarinās Eiropas Savienībai (ES) un citām rietumvalstīm noteikto lauksaimniecības produktu embargo līdz 2017.gada beigām, piektdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

SAMAZINĀS IEDZĪVOTAJU SKAITS. Iedzīvotāju skaits pagājušā gada laikā Latvijā sarucis par 0,86% jeb 17 100 cilvēkiem, kas bija vairāk nekā 2014.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Šī gada sākumā Latvijā dzīvoja 1 969 000 iedzīvotāju, kas ir par 17 100 cilvēku mazāk nekā pērn. Savukārt gadu iepriekš iedzīvotāju skaits saruka par 0,77% jeb 15 400 cilvēku.

OBAMAS VIZĪTE HIROSIMĀ. ASV prezidents Baraks Obama ieradies vēsturiskā vizītē Hirosimā Japānā. Obama ir pirmais ASV prezidents, kurš viesojas Hirosimas pilsētā kopš 1945. gada atombumbu nomešanas Hirosimā un Nagasaki. ASV prezidents uz Hirosimu devās pēc G7 samita, kas šogad notiek Japānā.

ATCEĻ LĒMUMU. Augstākā tiesa (AT) atcēlusi zemākas instances lēmumu nepieņemt pieteikumu saistībā ar laulības reģistrēšanu starp viena dzimuma personām. Administratīvās rajona tiesas tiesnesis atteica pieņemt pieteikumu, jo līdzpieteicējām nav no tiesību normām izrietošas subjektīvās tiesības prasīt reģistrēt laulību starp viena dzimuma personām. AT Administratīvās rajona tiesas tiesneša lēmumu atcēla.