Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Veidemane: "Aivaru neviens nevar atdarināt"

Elita Veidemane, Jānis Buķelis un pie sintezatora pats Maestro Raimonds Pauls. Izskan dziesma «Tikai nesaki nevienam» © F64

Latviešu rokmūziķa Aivara Brīzes atceres vakaru viņa dzīvesbiedre Elita Veidemane atklāja ar Maestro Raimonda Paula un Guntara Rača hitu «Tikai nesaki nevienam». Šoreiz Aivara vietā uz skatuves ar Elitu duetā dziedāja Jānis Buķelis. Daudzi atzinuši, ka Buķeļa vokāls mazliet līdzinās Brīzes unikālajam balss tembram.

Pirms vairāk nekā diviem gadiem Jānis Buķelis braucis uz Elitas un Aivara privātmāju Jūrmalā, kur pie slavenā rokmūzika ņēmis privātstundas. «Aivars toreiz teica: «Es viņu iemācīšu dziedāt!» Aivars redzēja, ka šim vienkāršajam puisim ir potences, ir balss materiāls, ko attīstīt. Viņš ir malacis. Protams, viņš būs citādāks dziedātājs nekā Aivars, bet puisis cenšas, un tas ir labi,» saka Elita.

Rokmūziķa dzīvesbiedre atzīst, ka tādas balss kā Aivaram Latvijā vairs nevienam nav. «Aivaru neviens nevar atdarināt, jo viņš ir viens vienīgais un tāds viņš arī paliks. Buķelis nevis atdarina, bet viņam ir talants ieiet Aivara balss diapazonā. Viņam patīk, kā Aivars dzied, un viņš izjūt Aivaru kā savu skolotāju.»

Klausoties jauno CD albumu «Ejam tālāk», Elita neslēpj, ka viņai ir miklas acis: «Jebkurā brīdī, kad piemin Aivaru vai es dzirdu viņu dziedam, tā man ir rētu uzplēšana. Jā, Aivars dzied: «Laiks ir laiks, katram savs!»»