Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Diāna Černe šoreiz piesakās ar Saules dziesmu

© Publicitātes foto

Vasaras pilnbriedā pēdējā laikā ļoti sekmīgā dziedātāja un dziesmu autore Diāna Černe, kas agrāk bija zināma ar skatuves vārdu Diāna Moon, laidusi klajā Saules dziesmu – tieši tā saucas viņas jaunais singls.

“Saules dziesma” tapusi sadarbībā ar producentu Jāni Narbutu, čella partijas ieskaņojusi Undīne Balode, bet dziesmas mūzikas un vārdu autore ir pati Diāna Černe. Dziesmas teksta video veidojis Ēriks Saksons.

“Šī dziesma ir mana saruna ar sauli. Gluži kā lūgšana vai meditācija,” stāsta Diāna. “Uzskatu, ka jauno dziesmu man atsūtīja pati Saule - skaistā, saules gaismas pielietā ziemas rītā. Vēl šodien atceros, kā tajā rītā, kā ierasts, es gatavoju brokastis un sajutu, ka jāliek saimniecības darbiņi pie malas un jāapsēžas uz mirkli pie klavierēm. Iegāju savā mūzikas istabā, kura tajā rītā bija silta un saules apmirdzēta, un te nu tā bija visā savā krāšņumā - vārdi kopā ar melodiju. Man tikai atlika to visu pierakstīt. Skaidri zināju arī to, ka ierakstā vēlos izmantot čellu. Par to parūpējās talantīgā Undīne Balode. Savukārt Jānis Narbuts, ar kuru esam uz vien viļņa un mūzikā tā pamatīgi sadraudzējušies, radīja brīnišķīgu aranžiju.”

“Ar Diānu strādāt kopā vienmēr ir ļoti radoši un interesanti,” par sadarbību stāsta studijas producents un aranžētājs Jānis Narbuts. “Vienmēr ir paticis viņas etniskais pieskāriens kompozīcijās. Arī šī dziesma nav izņēmums, jo ierakstā iekļāvām pašdarinātus vietējos sitamos instrumentus. Arī dzīvais čells, kuru iespēlēja Undīne Balode, lieliski papildina dziesmas tautisko noskaņu.”