Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Inese Galante: Vienmēr sapņoju, lai Latvijas vārds skan visā pasaulē

© Ekrānuzņēmums

Ceturtdien, 13. jūlijā, pašmāju slavenības pulcējās "Aston Hotel Riga" restorāna terasē, lai muzikālā sarunu pēcpusdienā atminētos festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" spilgtākos mirkļus 17 gadu garumā, baudītu muzikālus priekšnesumus un svinētu mīlestību.

Festivāla patronese un mūza Inese Galante atzīst, ka vienmēr sapņojusi, lai Latvijas vārds kļūst atpazīstams visā pasaulē, un gatavojas no 10. līdz 13. augustam pēdējo reizi šādā formātā uzņemt izcilas mūzikas radītājus un klausītājus Dzintaru koncertzālē.

“Ne visi var braukāt apkārt un skriet pakaļ katrai zvaigznei - man gribējās to visu atvest pie mums, festivāla idejai radoties pirms 21 gada. Visi brīnījās - no kurienes, kas, lūdzu? Ā, Latvija! Sāka meklēt, kur tā atrodas. Tagad jau sen atpakaļ nemeklē neviens un tik brīnās - kur tik neliela zeme ar tik daudz talantīgiem cilvēkiem!”

Jo īpaši pateicīga Inese Galante ir savai meitai Diānai, bez kuras festivāls vairāk nekā 10 gadu garumā nebūtu apveltīts ar pasaules līmeņa eleganci: “Diāniņa man kādreiz solīja gadu divus palīdzēt, bet, neskatoties uz savu darbu, kur viņa strādāja gan kinostudijā, gan ar Holivudas zvaigznēm, gan ar modelēm visā pasaulē, viņa atgriezās Latvijā un atveda pasaules eleganci un skaistumu, lai ne tikai ausīm, bet arī acīm būtu ko redzēt un atcerēties.

Es kā mediķis teikšu - tā ir kā vitamīnu injekcija, mīlestība un pozitīvas emocijas. Lai ir miers un veselība, visu pārējo mēs piepildīsim,” uz festivālu “Summertime - aicina Inese Galante” rosina doties patronese.

Vairāk informācijas par gaidāmo festivālu uzzini, skatoties video!