Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Rīgā atgriežas amerikāņu posthārdkora grupa "Touché Amoré"

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 18. jūnijā, Tallinas kvartāla koncertvietā “Tu jau zini kur” notiks ASV posthārdkora apvienības “Touché Amoré” koncerts. To iesildīs spāņi “Boneflower” un pašmāju alternatīvā roka grupa “Indygo”.

“Touché Amoré” pie pasaules mūzikas apvāršņa parādījās 2007. gadā - laikā, kad “post-hardcore” žanrs it kā lēnām sāka piedzīvot norietu, taču šī grupa bija viens no būtiskiem dzinuļiem minētā mūzikas stila aktualizēšanā.

Pirmais “Touché Amoré” albums “…To the Beat of a Dead Horse” tika izdots tieši pirms 14 gadiem - 2009. gada jūnijā, cita starpā, ietekmīgās posthārdkora grupas “Thursday” solista Džefa Riklija ierakstu izdevniecības paspārnē, un nonāca vairāku mūzikas izdevumu tā gada labāko albumu topos. Kopš tiem laikiem grupa aktīvi koncertējusi un tā ātri nonākusi nozīmīgu smagās mūzikas festivālu programmās, dodoties tūrēs arī ar tādiem komentārus neprasošiem vārdiem kā “La Dispute”, “Rise Against”, “Architects”, “Circa Survive”, “Converge” un daudziem citiem. Šobrīd viņu kontā ir jau pieci studijas albumi, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “Lament” izdots 2020. gadā.

Jāpiemin, ka 2012. gadā “Touché Amoré” sniedza izpārdotu koncertu Rīgā, klubā “Nabaklab”.