Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Prophets Of Rage ''Prophets Of Rage''

© Publicitātes foto

Šo projektu nekādā gadījumā nevajadzētu palaist garām neievērotu, lai arī tam ir tikai gadiņš – šī ir īsta repmetāla supergrupa.

Sastāvs: vokālisti Čaks Dī (Chuck D) no “Public Enemy” un Bī Rials (B-Real) no “Cypress Hill”, pie skrečošanas šī amata meistars DJ Lord no “Public Enemy”, bet ritma sekciju nodrošina ģitārists Toms Morello, basists Tims Komerfords un bundzinieks Breds Vilkss, kuri pārstāvējuši grupas “Rage Against The Machine” un “Audioslave”. Jādomā, ka ar šo grupu uzskaitījumu pietiek, lai albumu nedzirdējis klausītājs aptuveni nojaustu tā stilistisko ievirzi, protams, ka tas ir “rap metal”. Apvienības savākšanās neesot nejaušība, tās mērķis ir “likt Amerikai vēlreiz sacelties” vai, kā teicis Morello, “mēs neesam supergrupa, mēs esam mūziķu-revolucionāru elites specvienība, kas vēlas dot pretsparu visai šai mēslu kaudzei ar vēlēšanu iznākumu.” Jā, Donalds Tramps daudz ko devis Amerikas attīstībai - vismaz rokmūzikas sakarā noteikti… Šīs supergrupas albums saņēmis kardināli atšķirīgu novērtējumu no dažādiem mūzikas izdevumiem, piemēram, “NME” tam devis četras zvaigznes no piecām, “The Guardian” - tikai divas, bet “Rolling Stone” - trīs. Tātad jāklausās vien pašiem, nav vērts paļauties uz mūzikas ekspertiem šī darba izvērtējumā.

PAR. Jau ilgu laiku akūti trūka grupas, kas darbotos repmetāla nišā - lūdzu, te nu tā ir, turklāt visā krāšņumā! Dziesmas “Unfuck The World“ vai “Hands Up“ - šīs jomas klasika, piecels kājās jebkuru un ikvienu. Šķiet, Morello atradis kādu īpašu ģitārspēles piesitienu, turklāt, izrādās, ka Komerfords un Vilkss ar savu ritma sekciju spēj tikpat labi atgādināt par “RATM“ vai “Audioslave“ laikiem. Lai “Prophets Of Rage“ izdodas viss arī savā turpmākajā darbībā!

PRET. Mazliet par daudz repa virzienā, taču labi - to var pieciest. Protams, Krisa Kornela vai Zaka de la Ročas līmeni šiem reperiem no “Public Enemy” un “Cypress Hill” nesasniegt.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.