Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Izraudzīta Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisija

© F64

Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) pretendentus vērtēs septiņu ekspertu komisija, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) direktore Eva Eglāja-Kristsone.

LALIGABA ekspertu komisijā turpmākos mēnešus strādās kultūras žurnāliste ar teātra kritiķes profesionālo izglītību Undīne Adamaite, dzejnieks, atdzejotājs un mūziķis Pēteris Draguns, literatūrzinātniece un pētniece Madara Eversone, dzejniece, publiciste Ligija Purinaša, rakstnieks Osvalds Zebris, tulkotājs, atdzejotājs, publicists un rakstnieks Ilmārs Zvirgzds, rakstniece, dzejniece, tulkotāja, LALIGABA žūrijas ekspertu priekšsēdētāja Ieva Melgalve.

Literatūras gada balvas piešķirs par labāko 2023.gadā publicēto literāro darbu Latvijas rakstniecībā nominācijās labākais dzejas darbs, labākais prozas darbs, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā, spilgtākā debija literatūrā un spilgtākais darbs literatūrzinātnē.

LALIGABA rīkotāju gaida pieteikumus speciālbalvai, kā arī nominācijā "Mūža ieguldījums Latvijas rakstniecībā". Pieteikumi LU LFMI iesniedzami brīvā rakstiskā formā, pievienojot divus darba izdevuma eksemplārus, kā arī nosūtot darba elektronisko versiju. Pieteikumus var iesniegt līdz 15.oktobrim.

LALIGABA ir gada nozīmīgākais notikums literatūras nozarē Latvijā. Tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par gada izcilākajiem Latvijas rakstniecībā publicētajiem darbiem.

Par balvas norisi kopīgi rūpējas, to kopīgi organizē LU LFMI, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.