Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

Šodien svinīgi pasniegs Latvijas Literatūras gada balvu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvijas Literatūras gada balvas ceremonijā mūzikas namā "Daile" šodien plkst.18 tiks apbalvots Mūža balvas ieguvējs un speciālbalvas ieguvējs, informē Kultūras ministrijas pārstāve Iveta Bērziņa-Bebriša.

Ceremonijā pēc ekspertu komisijas aizklātā balsojuma tiks arī paziņoti arī visu pārējo Latvijas Literatūras gada balvas nomināciju uzvarētāji.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2016.gada literāro veikumu izvērtēja rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska, literatūrzinātniece Sigita Kušnere, rakstniece un redaktore Rudīte Kalpiņa, rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, kultūras žurnāliste un literāro projektu vadītāja Liega Piešiņa, literatūrzinātniece Sandra Ratniece, literatūras skolotāju kuratore Ilze Mazpane, literatūrzinātniece Eva Eglāja-Kristsone un rakstnieks Egīls Venters.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.