Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Kultūra

Kuldīgā gatavojas piano festivālam

© Guna Rubule

Jau šo piektdien, 2. septembrī, ar bezmaksas norisēm visas dienas garumā tiks ieskandināts starptautiskā festivāla “Kuldīga Piano” ievadpasākums.

No pulksten 13 Kuldīgā, Kaļķu ielas kvartālā, notiks kopīga klavieru apgleznošana mākslinieces Māras Straumes vadībā, savukārt vakarā DUNAS pagalmā norisināsies publiska diskusija “Pianists… Profesija?” Tāpat iecerēts atklāt muzikālu kāpņu instalāciju Ventas rumbas krastā, mākslinieku Ievas Vītolas-Lindkvistas un Ole Lindkvista īpaši veidotu klavieru skulptūru Rātslaukumā un citas aktivitātes.

Festivāla idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Dainis Tenis stāsta: “Mani pašu vienmēr interesējuši eksperimenti ar klavierēm - gan dažādi tehniskie risinājumi, kas iespējami uz šī instrumenta, gan stilu daudzveidība, kuru var panākt, izmantojot klavieru tembru. Doma un sapnis par festivālu ļoti dabiski izauga no vēlmes iepazīstināt cilvēkus ar klaviermūzikas daudzpusību. Gan savā oriģinālmūzikā, gan mūzikas grupās, kurās darbojos, man patīk sapludināt dažādu mūzikas stilu robežas, un arī šajā festivālā vēlamies pulcēt ļoti dažādu publiku - džeza mūzikas mīļotājus, ģimenes ar bērniem un pat reiva pasākumu cienītājus.”

Gaidot festivāla galvenos notikumus, Kuldīgā tiks atklāti vides mākslas objekti un unikālas klavieres, kuras pieejamas muzikālai performancei ikvienam garāmgājējam. Savukārt Kaļķu ielas kvartālā vakarā uz publisku diskusiju par mūziku, klavierēm, pianista profesijas melnajiem un baltajiem taustiņiem tiksies Latvijā atzītie pianisti Edgars Cīrulis un Rihards Plešanovs. Diskusijas moderators - festivāla “Kuldīga Piano” mākslinieciskais vadītājs Dainis Tenis. Jāatgādina, ka festivāla centrālie notikumi Kuldīgā risināsies 9 - 11. septembrī.