Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Madonā top mākslinieka Aigara Bikšes skulptūra

© Publicitātes foto

2022. gada pavasarī Madonātiks atklātatēlniekaAigara Bikšes veidota videsskulptūra“Ievirpuļot pasauli”. Skulptūra top pēc labdarības organizācijas “Cilvēkiem” iniciatīvassadarbībā ar Madonas pilsētu. Starptautiskāssieviešu dienas ietvarā, 8. martā, tika veikta skulptūras maketēšana vidē.

Skulptūra tika izvēlētalabdarības organizācijas “Cilvēkiem” veidotā konkursa ietvaros. Fonds “Cilvēkiem” dāvina mūsdienīgu un ilgtspējīgu mākslas darbu Madonas pilsētai.

Skulptūra tiks atklāta nākamgad,atzīmējot Madonas 96. dzimšanas gadu. “Ievirpuļot pasauli” stāsta par Madonas novada vitalitāti, dzīvotspēku ar cieņu un mīlestību pret novada tautas tradīcijām.

Skulptūrā attēlota virpuļojoša dejotāja Madonas tautas tērpā. Svārku kustība, lidojošā bize un ķermeņa izliekums rada dinamisku skulptūras noskaņu. Skulptūra tiks veidota no bronzas un uzstādīta uz ieapaļas granīta pamatnes, skulptūrasaugstums 3.5 m. Mākslinieks Aigars Bikše par skulptūras maketēšanu dabā saka: “8. marts, manuprāt, ļoti simboliska diena skulptūras maketēšanai, kurā attēlota sieviete. Publiskā māksla mūsu pilsētvidē ir veids, kā sabiedrība komunicē savas vērtības, atspoguļojot to, kādi cilvēki mēs vēlamies būtu, un kādā sabiedrībā mēs visi vēlamies un ilgojamies dzīvot.

Publicitātes foto

“Dejukolektīva“Kalnagravas”tautas dejotājas iegrieza virpuli sniegotajā pļavā. Maketēšanā piedalījās Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekte Agnese Silupa un arhitektu biroja “B&L projekti” arhitektsJānis Liepiņš