Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Kultūra

Marija Naumova akcentē beznosacījuma mīlestību

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Ar mērķi sniegt atbalstu tiem senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri dzīvo aprūpes centros, pansionātos un veco ļaužu mājās, dziedātāja Marija Naumova gatavo Ziemassvētku programmu Pa īstam, kas izskanēs no 1. līdz 26. decembrim 11 baznīcās Latvijā.

Marijai Naumovai šis ir 45. jubilejas gads, ko dziedātāja vēlas atzīmēt ar sev tuvu, bet plašākai sabiedrībai neizskanējušu solo programmu Līdz gaišām asarām - ceturtdien, 4. oktobrī, pulksten 19 Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace. Šī programma atklāj romanču muzikālā stila rašanos un attīstību, ceļojumu laikā un vietā, līdz ar to izmaiņas to skanējumā. Koncertā muzicēs Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kovaiko (ģitāra), Andris Buiķis (bungas) un īpašais viesis - Raimonds Ozols (vijole).

Kā nemainīga ir tradīcija līdz ar koncertu rīkošanu darīt labus darbus Latvijā, un šogad mēs vēlamies atbalstīt seniorus, kuriem ir ļoti nepieciešams cienīgu vecumdienu nodrošinājums.

Šis koncerts gan jau ir pilnībā izpārdots, tāpēc Marija Naumova savas daiļrades cienītājiem atklāj, ka šobrīd līdz ar Latvijas simtgades svētku sajūtām viņa seko savai sirdsbalsij un aktīvi gatavojas Ziemassvētku koncertu tūrei. «Kā nemainīga ir tradīcija līdz ar koncertu rīkošanu darīt labus darbus Latvijā, un šogad mēs vēlamies atbalstīt seniorus, kuriem ir ļoti nepieciešams cienīgu vecumdienu nodrošinājums,» saka populārā dziedātāja, uzsverot, ka Ziemassvētku laiks vienmēr ir īpašs, kad nebūtiskais šķiet acīm redzams un mēs skaidrāk ieraugām un atceramies esības pamatvērtības - mīlestību, draudzību, nesavtīgu došanu un sirds siltumu. Tāpēc arī savā jaunajā pusotru stundu garajā Ziemassvētku koncertprogrammā viņa vēlas akcentēt mīlestību pret māti, beznosacījuma mīlestību. Koncertā skanēs Raimonda Paula, Nika Matvejeva, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča, Ingus Feldmaņa dziesmas, gan dziesmas no Marijas pēdējā albuma Uz ilūziju tilta, kā arī jaunas oriģinālkompozīcijas, kas veltītas mātei. Koncertā, kā ierasts, muzicēs Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kovaiko (ģitāra), Andris Buiķis (bungas), kā arī Līga Robežniece (balss). Daļa no koncerta ienākumiem tiks virzīti labdarībai.