Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Idejas brīvdienām

FESTIVĀLS SAXOPHONIA

Sestdien, 18. februārī, pulksten 19 Lielajā ģildē ar saksofonmūzikas parādi turpināsies festivāls Saxophonia. Tajā uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets, saksofona solomākslinieki Katrīna Kivleniece un Arvīds Kazlausks, kā arī franču saksofona zvaigzne Aleksandrs Duazī (Alexandre Doisy, attēlā). Koncertā sagaidāms latviešu komponista Riharda Zaļupes jaundarba Arctic Reverse pirmatskaņojums. Saksofonmūzikai veltītā vakara kopskaņu kuplinās kamerorķestris Sinfonietta Rīga ar Normundu Šnē pie diriģenta pults. Notikuma īpašais viesis franču saksofonists Aleksandrs Duazī. Viņš ir viens no retajiem, kurš saņēmis galveno balvu prestižajā Adolfa Saksa starptautiskajā saksofonistu konkursā Beļģijā. Kopā ar Sinfonietta Rīga mūziķiem Duazī atskaņos šveiciešu komponista Franka Martēna Balādi altsaksofonam un orķestrim. Biļetes meklējiet Biļešu paradīzes sistēmā.

8 MĪLOŠAS SIEVIETES

Ja vēlaties franču humoru Dž. Dž. Džilindžera un latviešu aktrišu izpildījumā, tad svētdien, 19. janvārī, vērts doties uz Dailes teātri, kur Lielajā zālē notiks divas 8 mīlošas sievietes izrādes. «Diez vai kriminālas komēdijas» pirmizrāde notika pērn septembrī. «Kādā mājā, kas nošķirta no apkārtējās pasaules, ir sapulcējušās astoņas sievietes. Tik daudz atšķirīgu sieviešu vienā vietā - tas pats par sevi jau rosina uz nepatikšanām. Viņas ir skaistas, kaislīgas, gudras un bīstamas. Katrai ir savs noslēpums, katrai savs skelets skapī,» teikts izrādes anotācijā. Lomās Rēzija Kalniņa Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa… Izrāžu sākums pulksten 13 un 18. Spriežot pēc teātra mājaslapas informācijas, biļetes vēl ir pieejamas.

RĪGAS BIRŽA

Izstāžu cienītājiem nedēļas nogale nav labākais laiks, jo izstāžu zālē Arsenāls notiek ekspozīcijas maiņa, savukārt Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piektdien būs atvērts tikai līdz pulksten 14. Savukārt parastajā režīmā darbojas Mākslas muzejs Rīgas birža. Tajā aplūkojama gan visiem ieteicamā reformācijas jubilejai veltītā izstāde, gan pastāvīgās ekspozīcijas. Kāpēc gan labi nepavadīt laiku Rēriha gleznu, smalka porcelāna un sudrablietu valstībā? Informāciju par muzeja darba laikiem un biļešu cenām meklējiet vietnē lnmm.lv.

KURZEMES ALBUMS

Šī tiešām ir grāmata, kura ne tikai izdaiļos jūsu interjeru, bet arī sniegs daudz jaunu un interesantu liecību par aizmirstām lappusēm Latvijas vēsturē. Lai gan izdevuma nosaukumā likts vārds albums, šoreiz lasāmā teksta ir krietni vien daudz un varbūt pat attiecīgajam žanram neraksturīgi. Izdevums ir savdabīga liecība tai unikālajai Latvijas kultūras daļai, no kuras savulaik vieglprātīgi atteicāmies vīzdegunīgi latviskā lepnībā, uzskatot, ka vācu daļa Baltijā ir tika kungu rija un septiņsimt verdzības gadu.

NELSONS MEZZO TV

Ja gribat pafanot par pasaules slavu guvušiem latviešiem, kanāls Mezzo TV sestdien pulksten 17.30 pēc Latvijas laika piedāvās koncerta ierakstu, kurā mūsu maestro Andris Nelsons diriģēs Bavārijas radio orķestri. Programmā Adamss, Stravinskis, Dvoržāks un vēl virkne komponistu skaņdarbu. Mezzo TV meklējiet savu kabeļtelevīzijas operatoru piedāvājumā. Šķiet, šis kanāls vairs reti pieejams vai ekskluzīvs neskaitās.