Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Ideja brīvdienām: Ķemeru parkā zied vairāk nekā 550 skarainās hortenzijas

© Publicitātes foto

Šobrīd Ķemeru vēsturiskajā parkā bagātīgi zied vairāk nekā 550 skarainās hortenzijas, kuras rotā parka partera daļu, kopumā 763 m2 platībā. Ķemeros vēl turpina ziedēt arī rozes un ziemciešu dobju augu sortiments ar izteiktu dekorativitāti un krāšņi ziedošiem augiem.

Hortenzijas ziedēšanas laiks ir sācies arī Ķemeru vēsturiskajā parkā. Parka teritoriju ar savu krāšņumu daiļo skarainās hortenzijas šķirne ‘Grandiflora’, kuras šobrīd ir baltā krāsā, bet vēlāk toni sāks mainīt uz sārto, piešķirot parkam rudenīgas nokrāsas. Apmeklētājus turpina priecēt rozes, kurām līdzās parku papildina ziemciešu dobju augu sortiments ar izteiktu dekorativitāti un krāšņi ziedošiem augiem 2000 m2 platībā parka teritorijā un partera zonā līdz 1700 m2 platībā. Parkā iestādīts vairāk nekā 50 tūkstoši dažādu ziemciešu, garšaugi, 155 Holandes liepas un citi koki un augi.

Jūnijā starptautiskā konkursā “Eiropas Dārza balva” Ķemeru vēsturiskais parks saņēmis otro godalgu kategorijā “Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība”. Ķemeru parks Eiropas Dārza balvai (European Garden Award) tika nominēts kā viens no trim labākajiem Eiropas dārziem kategorijā “Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība” līdzās “Tuinen Mien Ruys” dārzam Nīderlandē (pirmā godalga) un “Beth Chatto's Gardens” dārzam Lielbritānijā (arī 2. vieta).

Ķemeros var baudīt ne tikai vēsturiskā parka burvību, bet arī uzkāpt 42 metrus augstajā ūdenstornī, kas ir atvērts apmeklētājiem no maija līdz oktobra beigām, katru dienu plkst.10.00-18.00. Augstāko skatu laukumu var apmeklēt, tikai iepriekš rezervējot, rezervāciju var veikt visitjurmala.lv vai pa tālruni 67147900 (Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs). Apmeklējums ir bez maksas.