Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ķemeros taps jauna ēdināšanas vieta un kultūrtelpa

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Jūrmalas uzņēmumam SIA "Annas māja" piešķirts mērķfinansējums jaunas sabiedriskās ēdināšanas vietas un kultūrtelpas izveidei Ķemeros, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Grantu 10 000 eiro apmērā uzņēmums saņēmis "SEB bankas", Jūrmalas un citu Pierīgas pašvaldību kopīgajā programmā "(ie)dvesma".

"Annas māja" plāno Ķemeros izveidot ēdināšanas uzņēmumu. Vienlaikus ar piedāvātajiem ēdināšanas pakalpojumiem kafejnīca plānota arī kā atpūtas vieta un kultūrtelpa tematiskiem vakariem sadarbībā ar mūziķiem, māksliniekiem un aktieriem. Uzņēmuma īpašnieki sola durvis vērt jau pēc mēneša.

Jūrmalas pašvaldība jau vairākus gadus iesaistās grantu programmā "(ie)dvesma", lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību. Pērn Jūrmalas pašvaldība grantu 10 000 eiro apmērā piešķīra uzņēmumam "ThatDay".

Atbalsta programmu "SEB banka" rīko kopā ar Pierīgas pašvaldībām - Jūrmalu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Ropažu novadiem. Šogad saņemti 59 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai, 12 no tiem - Jūrmalas jauno uzņēmēju pieteikumi.

Kā ziņots, atbalstu kopumā 70 000 eiro apmērā šogad saņēma deviņas biznesa idejas Pierīgā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "Annas māja" reģistrēta šā gada 5.jūlijā, tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Jānis Lediņš, kurš vairākus gadus darbojas Rīgā reģistrētas biedrības "Mākslinieku darbnīcas" valdē.