Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS. Meksika: saule, jūra un piramīdas

JUKATANAS SENOTE. Ģeoloģisko pārmaiņu rezultātā veidojies krāteris, kas pildīts ar saldūden © Foto: Linda VEIDEMANE

3.lapa

Piramīdas un Valjadolida

Pirmais objekts šodienas maršrutā ir maiju pilsēta Ek Balam. Tā nav liela, tūristu pūļi nekrīt uz nerviem, un šajās piramīdās ir atļauts uzrāpties. Skats pāri koku galotnēm - fantastisks. Interesanti ļautiņi tomēr tie maiji bijuši: nedzīvoja kā senie latvieši viensētās, bet jau senatnē cēla iespaidīgas pilsētas.

Interesanti objekti ir senotes: tās ir lielākoties ir alas vai lieli krāteri, kas izveidojušies dažādu ģeoloģisko pārmaiņu rezultātā, un pazemes avoti tās ir piepildījušas ar saldūdeni, un tagad tās kā lielus dabiskus baseinus izmanto tūristi. Jukatanas pussalā senotes ir ik uz soļa. Ūdens ir fantastiski dzidrs. Bailīgākie var iznomāt peldvestes, jo lēzena krasta tai nav. Ūdens ir patīkami atsvaidzinošs karstajai Meksikas dienai.

Nākamā pietura bija mūsu viesnīca Valjadolidā. Nolēmām apskatīt pilsētu, taču tālāk par ielas pretējo pusi netikām. Tur bija cilvēku pūlis, kas stāvēja rindā blakus pamatīgi dūmojošam grilam: savas mājas pagalmā kāds meksikānis bija ierīkojis ģimenes biznesu un cepa gaļu. Visādu. Nespējām pretoties un iestājāmies rindā...

Foto: Linda VEIDEMANE

Turpinājumu lasi nākamajā lapā