Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Ķīnas rietumnieciskie austrumi

ŠANHAJAS DEBESSKRĀJU SILUETI ir vakaros skaisti izgaismoti un vilina skatītāju tūkstošus © Anita DAUKŠTE

2.lapa

Šeit pukst Ķīnas ekonomikas sirds

Šanhaja aizņem tikai 0,06% no Ķīnas teritorijas, taču šeit tiek ražots 4,1% no Ķīnas IKP. Pēdējie oficiālie statistikas dati liecina, ka 403 pasaules globālajām korporācijām šeit atrodas centrālie ofisi. Šanhajā atrodas vairākas brīvās ekonomiskās zonas, kas milzīgo, pasaules lielāko ostas pilsētu padara par raķeti ekonomiskās attīstības ātrumā, pat salīdzinot ar Ķīnas kopējo attīstības ātrumu. 600 tūkstoši jaunu darba vietu katru gadu tiek radītas tieši Šanhajā, stāsta pilsētas pašvaldībā. Tas ir vai teju Latvijas nodarbināto skaits kopumā.

Arī mediju jomā šeit atrodas lielākais uzņēmums Ķīnā - Šanhajas Mediju grupa (SMG) - 15 televīzijas un kabeļtelevīzijas kanāli, 13 radio frekvences, 15 digitālie TV kanāli, 8 avīzes un žurnāli, kā arī konsoļu un interneta spēļu kanāli, digitālā reklāma, ekomercija, finanšu datu un informatīvie servisi, tūrisma un izklaides uzņēmumi - tas viss ietilpst grandiozajā korporācijā. SMG pieder arī jau pieminētais TV Austrumu pērles tornis, kā arī citi izklaides industrijas objekti Šanhajā, kā arī daļas nesen izbūvētajā Šanhajas Disneja kūrortā, kas ir ASV slavenās izklaides vietas replika Āzijā.

ŠENDŽEŅA JEB ĶĪNAS ATBILDE HONKONGAI ir brīvās ekonomikas zonas brīnums - šī daudzmiljonu pilsēta tapusi nepilnu 40 gadu laikā / Anita DAUKŠTE

Turpinājumu lasi nākamajā lapā