Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Somu tūristu skaits Jūrmalā teju dubultojies

© Aigars Eglīte, F64 Photo Agency

Tūristu skaits Jūrmalā šā gada pirmajā ceturksnī pieaudzis par 31,3%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Jūrmala šoziem bijusi otrs iecienītākais galamērķis gan ārvalstu tūristu, gan Latvijas tūristu vidū. Puse no Jūrmalas naktsmītnēs nakšņojošajiem tūristiem bijuši no Latvijas, otra puse - viesi no ārvalstīm. Lielāko ārvalstu tūristu daļu veido viesi no Krievijas, kaimiņvalstīm Igaunijas un Lietuvas, kam seko Baltkrievija, Vācija, Uzbekistāna, Norvēģija, Beļģija, Zviedrija un Ukraina.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Tūristu skaita pieaugums vērojams no Jūrmalai stratēģiski svarīgiem tūrisma tirgiem, kuros īstenoti tūrisma mārketinga pasākumi. Tūristu skaits no Somijas pieaudzis pat par 95%.

No kopējā valstī uzņemto ārvalstu tūristu skaita Jūrmalu par savu galamērķi izvēlējušies 6,6%, tādējādi Jūrmala ir otrs populārākais ārvalstu tūristu galamērķis pēc Rīgas. Arī Latvijas tūristu vidū Jūrmala kļuvusi populārāka - otrais iecienītākais galamērķis. No visiem Latvijas tūristiem, kas ceļojuši ziemas periodā pa Latviju, Jūrmalu izvēlējušies 13%. Galvenie iemesli tūristu izvēlei par labu Jūrmalai ir veselības uzlabošanas iespējas, kūrortārstniecības un spa pakalpojumi, kā arī konferenču rīkošanas iespējas, komandu saliedēšanas treniņi uzņēmumiem, apvienojot darbu ar atpūtu un plašajām spa iespējām.