Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Lidosta "Rīga" vasaras lidojumu sezonu sāk ar jauniem galamērķiem

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Šā gada vasaras lidojumu sezonā, kas sākas šodien, 26.martā, no starptautiskās lidostas "Rīga" būs iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē.

Papildus jau esošajiem maršrutiem aviokompānijas ceļotājiem piedāvās vēl 16 jaunus galamērķus gan biznesa ceļojumiem, gan atpūtas lidojumiem.

Visplašāko jauno galamērķu skaitu vasaras sezonā plāno atklāt nacionālā aviokompānija airBaltic, kas papildus esošajiem maršrutiem no 26.marta piedāvās lidojumus uz Tamperi (Somijā) un Odesu (Ukrainā), no 26.aprīļa - uz Kazaņu (Krievijā), no 2.maija - uz Aberdīnu (Lielbritānijā) un Stavangeru (Norvēģijā), no 4.maija - uz Ženēvu (Šveicē), no 11.maija uz Katāniju (Itālijā), no 16.maija uz Liepāju (Latvijā), no 26.maija - uz Madridi (Spānijā) un no 1.jūnija - uz Gēteborgu (Zviedrijā). No 13.jūlija līdz 17.augustam, laikā, kamēr būs slēgta Viļņas lidosta, airBaltic nodrošinās arī lidojumus uz Kauņu (Lietuvā). Nacionālā aviokompānija arī ievērojami palielinās lidojumuskaitu uz Helsinkiem (Somijā) un Kijevu (Ukrainā).

Divus jaunus galamērķus vasaras sezonā atklās zemo cenu aviokompānija Wizz Air, kas no 25.jūnija piedāvās iespēju pasažieriem divas reizes nedēļā nokļūt Reikjavīkā (Islandē) un Bari (Itālijā).

Savukārt Scandinavian Air System (SAS) jau no 26.marta 12 reizes nedēļā nodrošinās lidojumus uz Kopenhāgenu (Dānijā).

Lidostā ienāks arī viena jauna aviokompānija - Krievijas lielākais reģionālais gaisa pārvadātājs RusLine, kas no 29.maija sešas reizes nedēļā piedāvās lidojumus uz Domodedovas lidostu Maskavā.

Savukārt aviokompānija Ellinair ceļotājiem piedāvās čarterlidojumus uz Krētas galvaspilsētu Irakliju.

Kopumā vasaras sezonā lidojumus no lidostas "Rīga" nodrošinās 17 aviokompānijas - airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce norāda: "Lidosta "Rīga" ir Baltijas reģiona līderis ne tikai apkalpoto pasažieru skaita ziņā, bet arī galamērķu klāstā un savienojamībā - ceļotājiem no Rīgas iespējams ērti nokļūt ikvienā pasaules malā: gan ar tiešajiem tālsatiksmes reisiem uz Ņujorku ASV, Taškentu Uzbekistānā, Reikjaviku Islandē un Telavivu Izraēlā, gan no Rīgas dodoties uz kādu no lielajiem Eiropas gaisa satiksmes centriem Lielbritānijā, Vācijā vai Skandināvijā.

Iepriecinošs ir nacionālās aviokompānijas airBaltic un pārējo lidsabiedrību plašais jaunumu klāsts, piedāvājot patiesi aizraujošus galamērķus - Ženēvu, Madridi, Odesu, Kazaņu, Bari, Reikjavīku un citus, kas neapšaubāmi palīdzēs lidostai piesaistīt jaunus ceļotājus."

No gada sākuma līdz 20.martam starptautiskajā lidostā "Rīga" ir apkalpoti 979 739 pasažieri - par 3,3% vairāk nekā 2016.gada tajā pašā periodā. Gada pirmajos divos mēnešos par 14,2% pieauga tranzīta un transfēra pasažieru skaits, sasniedzot 26% no kopējā pasažieru skaita. Vispopulārākie galamērķi janvārī un februārī bija Londona, Maskava un Frankfurte.

Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

Vasaras lidojumu saraksts stāsies spēkā 26. martā, kad Latvijā notikusi pāreja uz vasaras laiku un pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu uz priekšu. Lai pasažieri bez pārpratumiem un plānotajā laikā nokļūtu sev vajadzīgajā galamērķī, aicinām laikus pārbaudīt sava lidojuma izlidošanas laiku. To iespējams izdarīt pie izvēlētās aviokompānijas, lidostas "Rīga" mājas lapā www.riga-airport.com, kā arī, zvanot uz uzziņu dienestu 1817.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonāiespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 80 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,6 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.