Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Lux express" gatavojas pārvadāt pasažierus starp lidostu un Rīgas centru

© Vladislavs Proškins/F64

"Lux Express" gatavojas atklāt jaunu maršrutu. Tas savienos lidostu Rīgu un galvaspilsētas centru, vēsta Latvijas Radio.

Autotransporta direkcijas vadītājs Artūrs Caune pieļauja, ka cena šim braucienam varētu būt augstāka nekā pilsētas sabiedriskajā transportā. Plānots, ka autobusi kursēs aptuveni reizi stundā un pa ceļam no lidostas līdz centram piestās vien pāris pieturās.

Jaunais maršruts varētu tikt atklāts vasaras sākumā.

Kompānijas pārstāvis pauda, ka šis autobusu maršruts būs ātrāks un ar mazāk pieturām, salīdzinot ar "Rīgas satiksmes" organizēto 22.autobusu. "Grafiks būs pielāgots reālajai pasažieru plūsmai lidostā," viņš sacīja.

Ķibēns arī uzsvēra, ka šis projekts nav tikai "Lux Express" ideja, jo pēdējos piecus mēnešus kompānija ir strādājusi kopā ar Rīgas lidostu, atzīmējot, ka ir pieņemts lēmums uzsākt autobusu komercreisus starp Rīgas lidostu un pilsētas centru.

Detalizētāku informāciju par autobusa maršruta pieturām un laikiem "Lux Express" paziņos tuvākajās nedēļās.

Iepriekš Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa sacīja, ka maršruta galapunkts varētu būt, piemēram, Rīgas starptautiskajā autoostā. Par braucienu varētu būt noteikta fiksēta maksa, savukārt reisi varētu notikt reizi stundā vai reizi divās stundās.

Odiņa arī pauda, ka jaunais autobusu maršruts varētu atrisināt vairākas problēmas. "Šis autobuss varētu būt ar dažām pieturām, jo, kā zināms, "Rīgas satiksmes" organizētajā 22.autobusā ir daudz pieturvietu," viņa sacīja.