Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Atklāj Starptautisko Baltijas baleta festivālu

© F64

18.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanas pasākums, kas jau tradicionāli notiek Rīgas dzelzceļa stacijā, arī šogad pulcēja lielu skaitu interesentu.

Baltijas baleta festivāla atklāšanas pasākumā skatītājus priecēja spāņu mūzikas ritmi.

Latvijas Nacionālās operas orķestra mūziķi un Latvijas Nacionālā baleta dejotāji, skatītājus ieveda Ludviga Minkusa baleta "Dons Kihots" pasaulē, bet  spāņu deju centra "Alegria" dejotājas demonstrēja temperamentīgus priekšnesumus.

Festivāla rīkotāja Lita Beiris uzrunājot klātesošos minēja, ka prātam neaptverami jau šķiet baletam veltītie gadi. 

18.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programma turpināsies līdz 1.maijam.  Līdzās Latvijas baleta zvaigznēm interesantus un bagātīgus priekšnesumus sniegs arī skandināvu Jo Stromgrena un "Kassandra Production" deju kompānijas, kuru viesizrādes būs skatāmas Rīgā, Rēzeknē un Valmierā. Savukārt ASV deju grupa "Step Afrika" skatītājus aizraus ar degsmi un galvu reibinošiem stepa ritmiem Preiļos un Rīgā. Interesantu interaktīvo atrakciju "Krēsli" uz Latviju pirmoreiz ārpus Francijas būs atveduši "Theatre de la Tete Noire", kurā piedalīties bez maksas varēs kā rīdzinieki, tā arī kuldīdznieki un liepājnieki.

Tradicionāli skaistu mirkļu pārpilns būs festivāla Galā koncerts, kas Latvijas Nacionālajā operā notiks 29.aprīlī. Šajā priekšnesumā baleta šarmu un grāciju varēs vērot Lielbritānijas, Ukrainas, Vācijas, Nīderlandes, Krievijas, ASV, Tatarstānas un Latvijas baleta solistu izpildījumā.