Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā atklās 17. Starptautisko Baltijas baleta festivālu

Šodien plkst.17 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā ar krāšņu programmu tiks atklāts 17.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, norāda festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe - Škuškovnika.

Festivāla atklāšanas priekšnesumā dejotāji demonstrēs dažādu tautu dejas no klasiskā baleta līdz pat čigānu temperamenta izpausmēm dejā. Atklāšanas koncertā ar īpaši veidotu horeogrāfiju dažādu tautu dejām uzstāsies pazīstamais tautas deju ansamblis "Liesma", izpildot tādas dejas kā sirtaki un čardašs.

Tāpat koncertā ar kontrastējošiem klasiskā baleta priekšnesumiem pārsteigs Latvijas Nacionālā baleta dejotāji. Savukārt, atklājot dejas burvību, skatītājiem uzstāsies tautas deju ansamblis "Uguntiņa", kas ir viens no senākajiem, tradīcijām bagātākajiem bērnu deju kolektīviem valstī.

Atklāšanas koncerta intriga būs čigānu ansamblis "Ame Roma", kas pārsteigs ar čigānu mūziku un dejām. Kolektīva neatkārtojamais stils, spilgtie tautas tērpi un ugunīgais temperaments neatstāj vienaldzīgu nevienu skatītāju.

"Ame Roma" tika izveidots 1976.gadā. Kopš saviem pirmsākumiem čigānu ansamblis ieguvis popularitāti PSRS, bet vēlāk apbraukāja daudzas Eiropas valstis. Mūsdienās "Ame Roma" sastāvā uzstājas vairāku paaudžu mākslinieki. Grupu vada maestro Arturs Kopiļenko, kurš uz skatuves ir jau kopš 1957.gada.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanas pasākums Rīgas dzelzceļa stacijā notiek kopš 1999.gada.

Jau ziņots, ka 17.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls notiks Rīgā un Preiļos no līdz 28.maijam. Šoreiz festivāls priecēs ar pasaules baleta zvaigžņu parādi Galā koncertā, Spānijas un ASV baleta dejas izrādēm, mākslas izstādēm, kinofilmām par vācu dejas leģendu Pīnu Baušu un dejas šovu ar ekskavatoru.

Biļetes uz festivāla izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā "www.bilesuparadize.lv", kā arī Latvijas Nacionālās operas kasēs un pasākumu norises vietās.