Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Izrāde “Mitjas mīlestība” atklās laikmetīgā teātra festivālu Drēzdenē

© Publicitātes foto

Ar izrādi “Mitjas mīlestība”, ko teātrī Dirty Deal Teatro iestudējis Vladislavs Nastavševs, tiks atklāts Baltijas skatuves mākslai veltīts festivāls szene:BALTIKUM. Tas notiks no 3. līdz 13. maijam Drēzdenē un tajā tiks spēlētas interesantākās un inovatīvākās Baltijas reģionā veidotās laikmetīgā teātra un dejas izrādes.

Izrādes “Mitjas mīlestība” pamatā ir krievu sudraba laikmeta rakstnieka Ivana Buņina stāsts par jaunas aktrises greizsirdīgo draugu, kurš tik ļoti pārdzīvo abu šķiršanos, ka savā izmisumā redz Katju visos sastaptajos cilvēkos. Puiša apsēstība noved pie vardarbīgām sekām. Šo stāstu izspēlē divi talantīgi jaunie režisori un aktieri – Jurijs Djakonovs un Inese Pudža. J.Djakonovs par Mitjas lomu tika nominēts gada spilgtākajai debijai 2009./2010. gada sezonas “Spēlmaņu nakts” balvai.

Šī ir viena no ievērojamākajām Dirty Deal Teatro izrādēm, jo tikusi nominēta arī Dienas Gada balvai kultūrā 2010. gadā. Izrādes režisors V.Nastavševs par darbu pie “Mitjas mīlestība” ticis nominēts 2009./2010. gada sezonas “Spēlmaņu nakts” balvai kā gada jaunais skatuves mākslinieks un ieguvis Maskavas profesionāļu stipendiju “Teātra iniciatīvu atbalstam”. Turklāt režisors ir veidojis arī izrādes scenogrāfiju, kas ir ļoti neierasta, jo spēles laukums ir nevis horizontāls, bet vertikāls. Aktieri spēlē it kā dzīvu gleznu un izrādes varoņi tā arī neatrod pamatu zem kājām.

“Mitjas mīlestība” ir pirmā V.Nastavševa izrāde, ko viņš iestudējis Latvijā pēc studijām Sanktpēterburgā un Londonā. Teātrī Dirty Deal Teatro skatāmas arī nākamās viņa izrādes – “Puiši smaržo pēc apelsīniem” un “Dzin” –, kas arī guvušas skatītāju ievērību ar interesanto vizuālo veidolu un radošu pieeju materiālam. V.Nastavševs izceļas starp citiem Latvijas jaunajiem režisoriem ar perfekcionistisku stilu un smalku melanholiju, kas caurvij viņa izrādes.