Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Poļiščukas "Teātra observatorijai" mēneša laikā jāpamet Kongresu nama telpas

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Šodien SIA „Rīgas nami” valde pieņēma lēmumu izbeigt esošo sadarbības līgumu ar SIA „Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija”, kas paredzēja Rīgas Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu tikai šī teātra vajadzībām.

Tiek plānots, ka turpmāk Rīgas Kongresu nama Jauno zāli varēs iznomāt arī citiem pasākumiem.

Tāpat kā citiem interesentiem arī SIA „Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija” pēc parāda samaksas tiks piedāvāta iespēja nomāt Rīgas Kongresu nama Jauno zāli, atbilstoši slēdzot īstermiņa nomas līgumus par konkrētiem pasākumiem un izrādēm.

Tā kā SIA ”Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija” pārstāve sarakstē ar SIA „Rīgas nami” ir apliecinājusi, ka vasaras mēnešos izrādes Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē nenotiks, SIA „Rīgas nami” valde nolēma dot iespēju parāda summu samaksāt līdz 2011. gada 1. septembrim, neaprēķinot komunālos maksājumus par vasaras mēnešiem, atbilstoši SIA ”Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija” iesniegumā izteiktajam lūgumam. Atbilstoši esošā sadarbības līguma nosacījumiem, SIA „Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija” telpas Rīgas Kongresu namā būs jāatbrīvo viena mēneša laikā.

Kā jau iepriekš informējām, 2010./2011. gada teātra sezonai noslēdzoties, SIA „Rīgas nami” diemžēl secināja, ka sadarbības līguma nosacījumi 2011.gadā no SIA ”Galinas Poļiščukas Teātra observatorija” puses netika izpildīti gan attiecībā uz teātra jauniestudējumu skaitu, gan skatītāju piesaisti atbilstoši sadarbības līgumā paredzētajam, gan 2011.gadā neveikto maksājumu par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem parāds jau pārsniedza piecus tūkstošus latu.