Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Draud lauzt līgumu ar Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatoriju"

© F64

Lai paplašinātu Rīgas Kongresu nama sniegto pakalpojumu klāstu un papildinātu kultūras pasākumu spektru ar pastāvīgiem teātra mākslas pasākumiem, pagājušā gada vasarā SIA "Rīgas nami" aicināja pieteikties profesionālus neatkarīgos teātrus, lai Kongresu nama Jauno zāli perspektīvā izmantotu teātra mākslas pasākumiem.

Uz šo SIA "Rīgas nami" aicinājumu ar savu piedāvājumu sadarbībai atsaucās SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija". Atbilstoši noslēgtajam līgumam, SIA "Rīgas nami" un SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" vienojās par sadarbību, kur SIA "Rīgas nami" nodrošina telpas, bet SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" nodrošina mākslinieciski augstvērtīgus un daudzveidīgu teātra iestudējumus, veicinot kultūras dzīves norišu daudzveidību Rīgas pilsētā, piesaistot skatītājus, īstenojot diferencētu biļešu cenu politiku, kā arī profesionālās teātra mākslas popularizēšanu un pieejamību plašam sabiedrības lokam un atbilstoši veicot arī telpu nomas, komunālos maksājumus, portālu nra.lv informēja SIA "Rīgas nami" komunikāciju speciāliste Terēza Luksa.

Tā kā 2010./2011. gada teātra sezona ir noslēgusies un, kā apliecina sarakstē SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" pārstāve, vasaras mēnešos izrādes Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē netiek plānotas, SIA "Rīgas nami" pēc vairākiem atgādinājumiem un tikšanās ar pārstāvjiem, diemžēl konstatē, ka sadarbības līguma nosacījumi 2011.gadā no SIA "Galinas Poļiščukas Teātra observatorija" puses nav izpildīti gan attiecībā uz teātra jauniestudējumu skaitu, gan skatītāju piesaisti atbilstoši sadarbības līgumā paredzētajam, gan 2011.gadā neveikto maksājumu par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem parāds jau pārsniedz 5 tūkstošus latu.

Pamatojoties uz augstāk minēto, tuvākajās dienās SIA "Rīgas nami" valde lems par iespējamo sadarbības izbeigšanu, nosūtot atbilstošu paziņojumu SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija".