Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Ķiķināma drāma jauniešiem

© Publicitātes foto

Šovakar pulksten 19 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā pirmizrāde – izrāde jauniem cilvēkiem par pieaugšanu Icikēriks. Šī luga ir bērnu un jauniešu dramaturģijas konkursa Sīpols laureāte, un to iestudējis pats tās autors, jaunais režisors Klāvs Knuts Sukurs (29).

«Icikēriks ir stāsts par diviem trīspadsmit gadu veciem pusaudžiem, kuri sāk apjaust, ka jāsāk dzīvot pašiem, ka jātiek vaļā no vecāku ieskatiem par dzīvi. Tomēr tas ir patiesi grūti, ja joprojām šad tad patīk rotaļu vilcieniņš, bet iedomu tēls Icikēriks kārdina ar nepārbaudītām dzīves atziņām,» stāsta izrādes producente un Teātra TT aktrise un producente Anna Putniņa. Viņa uzskata: tas, ka izrāde tiek spēlēta vēsturiskajā Eduarda Smiļģa zālē, pārmet tiltu starp vēsturiskajām teātra formām un iestudējumu modernam jaunietim. Turklāt izrādes papildu vērtība ir īsa ekskursija pa Teātra muzeju īpaša gida pavadībā.

Izrādes režisors savam jauniestudējumam devis apzīmējumu «ķiķināma drāma jauniešiem pēc maģiskā reālisma šnites» un pusaudžu iedomu tēla Icikērika lomu uzticējis komiķim, improvizatoram Varim Klausītājam, bet jauniešu lomās iejūtas aktieri Zane Aļļēna un Kristiāns Kareļins.

Scenogrāfija Artūrs Arnis, kostīmi - Pamela Butāne.