Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Izdemolē Papīra objektu festivāla eksponātu

© F64

30.jūnijā izdemolēts viens no Papīra objektu festivālā apskatāmajiem darbiem - japāņu arhitekta Tomomi Hajaši objekts bibliotēkā "Zvirbulis", Rīgā, Lapu ielā 24, aģentūru LETA informēja Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

Objektam kaitējis nevis nepārtrauktais lietus, bet apkārtnes iedzīvotāju negatīvā attieksme, saplosot un noraujot baltos kartonus.

Meiberga pastāstīja, ka Papīra objektu festivāla mērķis ir ar laikmetīgās mākslas starpniecību iedarboties uz Pārdaugavas pilsētvidi, tai skaitā vērot cilvēku reakciju uz papīra objektu radītajām izmaiņām apkārtējā vidē.

Bibliotēka "Zvirbulis" tika izvēlēta, jo tā ir vienīgā bibliotēka Āgenskalnā. Tā ir nolaista, taču bijusi apmeklētāju iecienīta, pagājušā gadsimta sākumā celta vienstāva ēka Ļermontova parkā. Ietērpjot to baltā papīrā, tiek vērsta pašvaldības uzmanība uz nepieciešamību bibliotēku remontēt, kas tiek atlikts jau ilgu laiku.

Pie objekta tiks uzstādīti attēli, kā darbs izskatījās atklāšanas dienā, un arī turpmākajā festivāla norises laikā būs iespēja vērot, kā tas pārvēršas apmeklētāju ietekmē.

Jau ziņots, ka Pārdaugavas pilsētvidē līdz 20.jūlijam notiks Papīra objektu festivāls. Festivāla laikā Kalnciema kvartālā notiek gan dažādās lekcijas, gan darbnīcas, kā arī citi bezmaksas pasākumi.