Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kārlis Auzāns nodibina Nepieradinātā Folka orķestri

© F64

Ar koncertu kino Spendid Palace 2.maijā savu darbību sāks jauns pasaules mūzikas projekts Nepieradinātā Folka orķestris, kas radies apvienojoties grupai Pingvīnu Cirx un grupu Melo-M un Autobuss debesīs mūziķim, producentam un kino filmu komponistam Kārlim Auzānam.

Nepieradinātā Folka orķestris spēlēsies ar dažādām gan labi zināmām, gan gandrīz nezināmām pasaules mūzikas, klasikas un pat animācijas filmu mūzikas tēmām netradicionālā un pilnīgi jaunā izpildījumā.

Folka orķestra pamatsastāvu veido grupa Pingvīnu Cirx, kas klasiskā ģitārista Andreja Grimma iedvesmota pulcē muzicēt gribošus jauniešus jau piekto gadu. Savukārt, Kārlis Auzāns plaši pazīstams vairāk nekā desmit gadus veiksmīgi darbojoties grupā Autobuss debesīs, vadot čellu trio Melo-M, producējot dažādas mūzikas programmas un komponējot oriģinālmūziku kino filmām.

Nepieradinātā Folka orķestra koncertos tiks izmantota reti sastopama instrumentu dažādība: bungas, perkusijas, ģitāras, flautas, saksofons, akordeons, vijole, sintezatori, ukulele, lietuskoks, sanza, čells un citi instrumenti.

Repertuārā pilnīgi jaunās un oriģinālās apdarēs skanēs Sauda Arābijas, Marokas, Īrijas, Balkānu reģiona, Izraēlas, Malaizijas, Krievijas, Rumānijas, Igaunijas, Somijas un citu valstu nacionālā mūzika, kā arī Emira Kusturicas, Manu Chao, Astora Piacollas, Viktora Coja, Īena Andersona un citu pasaulē pazīstamu autoru darbi.

Līdztekus programmā vietu radušas grupas Pingvīnu Cirx dalībnieka Andreja Grimma kompozīcijas, kā arī pārsteidzošas un netradicionālas versijas par popkultūrā plaši citētām tēmām, piemēram, Rozā panteras motīvu un ievada dziesmiņu no leļļu animācijas filmiņas Auniņš Šons.

Nepieradinātā Folka orķestra mūziķi uzskata, ka par augstāko kultūras vērtību uzskata nevis tradīciju, stilistiku vai konkrētās mūzikas specifiku, bet patiesumu. Koncerta programmas pamatā dažādu tautu mūzikā tiek meklēts nevis atšķirīgais, bet gan kopīgais - tas, kas rada kulturālo vienotību.