Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Aleksandra Špicberga pēc Lieldienām aicina uz “Laimes flautas” koncertiem

© publicitātes foto

Lieldienu Baltās nedēļas sestdienā, 6. aprīlī, jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga aicina uz koncertu “Laimes flauta” Rīgas Lutera baznīcā.

“Laimes flauta” ir jau otrā programma koncertu ciklā “Laiks. Tu. Lūgšana”, un “šoreiz programmas vadmotīvs - cilvēka iekšēju cīņu ceļš, visa mūža garumā meklējot Patiesību.” Koncertuzvedumā piedalās dziedātāja Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa, flautists Andis Klučnieks, ģitārists Vladimirs Kudrins, kā arī sitamo instrumentu meistars Elvijs Endelis un zēnu vokālā grupa ”Puikas”. Jaunajā programmā, līdzīgi kā pirmajā, skanēs dažādu gadsimtu un tradīciju baznīcas dziedājumi dažādu pasaules tautu valodās - spāņu, grieķu, armēņu, baznīcslāvu, latviešu.

Klausītājus sagaidīs arī vairāki pārsteigumi - Latvijā maz pazīstami opusi no Latīņamerikas, Spānijas un Āfrikas. Piemēram, “Credo” no “Flamenko mesas” - skaņdarbs, kas nekad nav ticis pierakstīts. Tā ir improvizācija, kam katrs izpildītājs piešķir savu raksturu un skanējumu.

“Pirmā projekta “Laiks. Tu. Lūgšana” programma saņēma augstu klausītāju un mūzikas kritiķu novērtējumu. Izskanējuši jau astoņi šīs programmas koncerti! Tas deva ierosmi iesākto turpināt. Pasaules tautu garīgo dziedājumu klāstā ir ārkārtīgi daudz muzikālo opusu, kas klausītājiem Latvijā ir maz zināmi. Mūsu mērķis ir meklēt un atrast kopsaucējus - vienojošo. To, kas uzrunā un stiprina cilvēkus visā pasaulē, neatkarīgi no tautības, dzimuma, vecuma, jo vairāk par visu šodien pasaulē, tostarp Latvijā, nepieciešami garā stipri, vienoti ļaudis,” tā programmas producente Māra Špicberga.