Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

„Purple Negative” jaunajā video biedē ar milzu biti

© Publicitātes foto

Alternatīvā roka grupa „Purple Negative” nākusi klajā ar videoklipu dziesmai “Megabee”, kura ir pirmais singls no gaidāmā albuma ar tādu pat nosaukumu.

“Dziesma “Megabee” stāsta par cīņu ar savu lielo un dzēlīgo ego. Tavās rokās ir visa kāršu kava, taču tu atsakies sākt spēli,” dziesmu īsumā raksturo “Purple negative”. Ar krāsaino, spilgto un 80. gadus atgādinošo videoklipu mūziķi ironizē paši par sevi un uzsāk cīņu ar lielo un baiso “megabee” jeb milzu biti.

Šī dziesma tiks iekļauta grupas albumā “Megabee”, kas gaidāms marta beigās, bet tā prezentācijas koncerts notiks 6. aprīlī koncertzālē “Vagonu Hall”. Plānots, ka tajā (vai vismaz albumā) „Purple Negative” iepazīstinās klausītājus ar desmit jaunām dziesmām, kurās dzirdams alternatīvā roka apvienojums ar psihedeliskā un “punk” roka žanriem. Albums ierakstīts studijā “Gateris” Jāņa Kalvāna vadībā.

„Purple Negative” ir alternatīvā roka grupa no Rīgas, kura aktīvi koncertē jau kopš no 2018. gada. Atzinību guvusi ar singliem “Fluorescent Lights” un “Your Ignorance”, publicējusi divus EP jeb minialbumus “SOAP” un “Happy”, taču plašākai auditorijai visvairāk iekritusi acīs pēc uzstāšanās 2022. gada jūnijā iesildītāju statusā slaveno “Placebo” koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Ilgu laiku „Purple Negative” bija viena no aktīvākajām un atraktīvākajām jaunajām koncertgrupām, kuras īpašā vizītkarte bija Kortniju Lovu vizuāli un arī muzikāli atgādinošā vokāliste/ģitāriste Elīza Daine, taču pēdējā laikā grupa kaut kā nometusi apgriezienus. Izklausās, ka ar “Megabee” tā atkal varētu atgriezties apritē ar jaunu spēku un jaudu.

Grupas sastāvā pašlaik spēlē Elīza Daine, Roberts Gromovs, Rūdolfs Roļskijs un Emīls Lapiņš.