Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

16. martā Rīgā varēs novērtēt Roxette atgriešanos

Pretrunīgi vērtētajā 16. martā būs viens pasākums, kura norisi Rīgas domes institūcijas aizliegt negrasās – Arēnā Rīga uzstāsies zviedru duets Roxette.

Roxette, kuras sastāvā ir Marija Fredriksone un Pērs Gesle, ir viena no populārākajām 80. gadu beigu un 90. gadu grupām, kas sasniegusi galvu reibinošus panākumus un pārdevusi vairāk nekā 70 miljonus ierakstu. Dziesmas The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride, How Do You Do, Sleeping In My Car, Crash! Boom! Bang! un citas sasniegušas toptabulu virsotnes dauzās valstīs un joprojām bieži tiek atskaņotas radiostacijās visā pasaulē.

Grupa dibināta 1986. gadā, savas karjeras laikā izdevusi astoņus studijas albumus, kā arī vairākas labāko dziesmu izlases. Jaunākais albums nāca klajā šogad februārī, un tas bija pirmais pēc desmit gadu ilga pārtraukuma – šīs pauzes iemesls bija 2002. gadā Fredriksonei konstatētais smadzeņu audzējs, kura dēļ duets bija pārtraucis savu radošo darbību. Pēc sekmīga ārstēšanas kursa dziedātājai izdevās atlabt, taču vairākus gadus Roxette nekoncertēja un atkal apvienojās tikai 2009. gadā Gesles Eiropas turnejas laikā. Pagaidām gan Fredriksone ļoti piesardzīgi attiecas pret dažādiem komentāriem saistībā ar savu veselības stāvokli, kā arī grupas darbību – praktiski visas intervijas līdz šim sniedzis vienīgi Gesle. Taču uz skatuves viss esot kārtībā – par to liecina atsauksmes no Roxette koncertturnejas, kura sākās 28. februārī ar uzstāšanos Kazaņas Tatneft arēnā.

Šajā tūrē Roxette iepazīstina klausītājus ar jauno albumu Charm School (tas ieņēmis 20. vietu pasaulē pārdotāko ierakstu topā, bet augstāko vietu sasniedzis Vācijā, kur tas ir nr. 1). Taču neizpaliek arī grupas vecie, labie hiti. Paredzēts, ka līdz gada beigām Roxette uzstāsies vairāk nekā

50 koncertos Krievijā, Turcijā, Grieķijā, Austrijā, Čehijā, Norvēģijā, Vācijā, Nīderlandē, Šveicē, Somijā, Dānijā, Zviedrijā, Argentīnā, Čīlē, Brazīlijā, Dienvidāfrikā un citās valstīs, tajā skaitā arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Starp citu, uz koncertu Arēnā Rīga nevajadzētu doties pašā pēdējā brīdī, jo šoreiz noklausīšanās vērti būs arī iesildītāji – pašmāju grupa Rock5, kuras sastāvā ir Dināra Rudāne (vokāls) un Antra Lante (ģitāra), kā arī divi kādreizējie Time After Time dalībnieki Ingars Viļums (basģitāra) un Mārtiņš Linde (bungas). Šobrīd grupa studijā strādā pie sava debijas albuma, un vairākas jau ierakstītās dziesmas atzinīgi novērtējuši arī dueta Roxette pārstāvji, tāpēc arī izvēlējušies šo komandu par Rīgas koncerta iesildītājiem. Izmantojot dienesta stāvokli, arī Neatkarīgās apskatnieks gribētu ieteikt nepalaist šo grupu garām – tas būs tā vērts!