Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ukraiņu bandūriste Darja Leleko ar Kārli Auzānu sagatavojuši īpašu programmu

© Publicitātes foto

Ukraiņu bandūras virtuoze Darja Leleko un čellists Kāris Auzāns ir izveidojuši īpašu koncertprogrammu “Spogulis spogulī”, lai sniegtu desmit koncertus Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem simboliski izvēlētās vietās dažādās apkaimēs.

Interesantā radošā tandēma izveidotās programmas atklāšanas koncerts plānots jau otrdien, 25. jūlijā, pulksten 16 Brīvības laukumā. Šīs pat dienas otrajā pusē, pulksten 18, abi muzicēsViesturdārzā jeb Dziesmu svētku parkā. Koncerti ir pieejami bez maksas.

Šo muzikālo duetu raksturo drosme un vienotība - kā pati bandūriste Darja Leleko vēstī: “Instruments ir mana cīņa!”. Koncerti arī ir kā atgādinājums, ka karš Ukrainā vēl nav beidzies, un mūsu atbalsts ukraiņiem joprojām ir nepieciešams.

Koncertos duets izpildīs gan latviešu, gan ukraiņu tautas mūziku, ukraiņu - ebreju tautas melodijas, ukraiņu garīgo mūziku un Kārļa Auzāna orģinālmūziku. “Darja Leleko ir ļoti pateicīga Latvijai par tās atbalstu Ukrainai un ar lielāko prieku dzied latviešu valodā un spēlē latviešu tautas mūziku uz ukraiņu nacionālā instrumenta bandūras,” informē koncertu organizatori.