Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kaspars Roga režisē “Instrumentu” jauno un iespaidīgo videoklipu

© Aiga Rēdmane/ publicitātes foto

Šīs nedēļas karstākā latvju mūzikas aktualitāte - grupas “Instrumenti” jaunā dziesma “Runā Rīga” un tās videoklips, kura scenārija autors un režisors ir “Prāta Vētras” bundzinieks Kaspars Roga.

Dziesma “Runā Rīga” ir “Instrumentu” svaigākais veikums, kas ir grupas nākamā gada pirmajā pusē gaidāmā jaunā albuma priekšvēstnesis. Jādomā, ka tā būs pamatīgs pārsteigums grupas faniem, jo dziesma bāzēta uz hiphopa elementiem. “Bīts radās spontāni, nemaz nedomājot, ka tas kļūs par kādas dziesmas pamatu. Tikai vēlāk tas neticami organiski satikās ar Marta Pujāta labu laiciņu atpakaļ rakstītu tekstu,” stāsta “Runā Rīga” mūzikas autors Reinis Sējāns. “Tās reizes, kad notiek šāda negaidīta saslēgšanās, nostiprina pārliecību, ka, lai arī katrs dzīvojamies savā nodabā, mēs visi viļņojamies kopīgā frekvencē un, acīmredzot, nu ir pienācis laiks jaudīgai enerģijas izlādei.”Videoklipa idejas autors ir Kaspars Roga, kurš talantīgas radošās un tehniskās komandas sastāvā uzbūris lielisku “Runā Rīga” vizuālo stāstu. Komentē Jānis Šipkēvics: “Kaspars Roga mūziku jūt īpaši vizuāli. Viņam piemīt apbrīnojama spēja pārvērst dziesmas vārdus fantastiskos simbolos, melodiskās līnijas - vibrējošos attēlos. Un bildes ritms - tā prot tikai īsts bundzinieks!”

Jāatzīmē, ka video piedalījušies arī latvju hiphopa grandi ansis, Gustavo un Ozols. Klips jānoskatās līdz pašām, pašām tā beigām, jo tikai šādā gadījumā būs iespējams noskaidrot, kurš paslēpies zem melnā zaķa tēla, un kurš noslēgumā Šipīša ar Reini repa centienus novērtē ar sarkastisko “Viss, paldies! Ar laiku būs labāk…”Kaspars Roga: ““Instrumenti” allaž bijuši izaicinājumu pilni un šī dziesma nav izņēmums. Pirmo reizi to noklausoties, kārtējo reizi biju pārsteigts par grupas radošajiem izaicinājumiem un risinājumiem mūzikā. Šķita tikai loģiski pastiprināt šo sajūtu arī videoklipā, pie kura kopā strādājām brīnišķīgā komandā. Acīs visiem sprakšķēja kino mīlestības dzirkstele, kas tagad materializējusies jaudīgā klipā jaudīgai dziesmai. Patīkamu skatīšanos, lai Rīga runā!”