Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Noslēdzies Indras un Lauras Railu rīkotais popfestivāls

© Publicitātes foto

Ar rekordlielu konkursantu skaitu noslēdzies dziedātājas Lauras Railas un viņas mammas Indras Railas tradicionāli rīkotais vokālistu un popgrupu konkurss “Popfestjūrmala VII”.

Šogad šis konkurss tika rīkots jau astoto gadu. “Ir neaprakstāms prieks un gandarījums, ka pedagogi un jaunie dziedātāji pie mums atgriežas katru gadu, turklāt klāt nāk arī jauni izpildītāji. Šogad mums bija rekordliels konkursantu skaits, kuri četrās vecuma grupās vēlējās sevi pierādīt: 120 vokālisti un 40 popgrupas,” priecājas Laura Raila.

Šogad konkursantus vērtēja Miks Dukurs, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Andris Ābelīte, Laura Raila, Indra Raila un Vitālijs Korobeļņikovs. Uzvaras laurus plūca jaunā dziedātāja Agnese Stengrevica, kura žūrijas sirdis esot iekarojusi ar savu stabilo un izkopto vokālu. Popgrupu kategorijā uzvarēja skolotājas Ilutas Dunderes vadītais trio „Smile” no Valmieras. “Grand Prix” ieguvēji tika pie iespējas ierakstīties profesionālā ierakstu studijā “Anima” un uzfilmēt videoklipu “Jef Studio”. Interesanti, ka visās kategorijās vokālistiem tika dota iespēja ceļot ar “Tallink” uz Stohkolmu arī ar iespēju koncertēt uz kuģa. “Kopā tādu ceļotāju mums ir veseli 16, un šogad aizbrauca arī popgrupa,” stāsta Laura. Daudz un dažādas balvas tika arī citiem mazajiem konkursantiem. „Pirms konkursa bija liels darbu nonstops, tādēļ pēc konkursa pirmajā dienā gribējās pilnībā no visa atpūsties, taču redzēt tik daudz pozitīvu emociju vienuviet un smaidīgas sejas apkārt - tā ir lielākā balva.”