Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā viesosies Austrālijas metālkora grupa "Deez Nuts"

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 19. februārī, Latvijā pirmo reizi viesosies metālkora grupa „Deez Nuts” no Austrālijas. Koncerts notiks klubā „Melnā piektdiena”.

„Deez Nuts” savu darbību sāka 2007. gadā, Melburnā, kad neturpināt muzicēšanu izlēma cita labi zināma austrāliešu “metalcore” apvienība „I Killed The Prom Queen”. Tolaik vokālists Džei Džei Pīters pirmo „Deez Nuts” demo ierakstīja vienatnē - iedziedot un iespēlējot visus mūzikas instrumentus pats. Jaunās grupas muzikālais virziens palika nemainīgs, taču daudz vairāk nosliecās ne tikai smagās mūzikas, bet arī hiphopa virzienā, tādēļ vēl šobrīd daži mūzikas apskatnieki „Deez Nuts” mūziku ierindo “rapcore” žanrā, lai arī grupa nekad nav nošķīrusi sevi no pankroka un hārdkora saknēm. Grupas izaugsme bija strauja un jau 2008. gadā „Deez Nuts” devās Austrālijas koncerttūrē kopā ar „Silverstein” un „Set Your Goals”, kas audzēja grupas atpazīstamību. Lai gan nekādas zvaigznes no debesīm šie austrālieši savas karjeras laikā nekad nav nonesuši, dzimtajā zemē grupa kotējas itin augstu un labi pazīstama arī ārpus zaļā kontinenta robežām.

Pašlaik grupas sastāvā bez Pītera ir ģitārists Mets Rodžerss, basists Sīns Kenedijs un bundzinieks Alekss Selingers. „Deez Nuts” pēdējais albums „Word Is Bond” iznācis 2015. gadā, bet pavisam tās kontā ir četri studijas ripuļi. Pats galvenais austrāliešu trumpis - atšķirībā no citām metālkora brigādēm, kas bieži vien “slimo” ar vienveidību, “Deez Nuts” mūzikā ir gan biežas ritma maiņas, gan enerģiski ģitārsolo, gan pietiekami daudzveidīgs vokāls, turklāt viņu skanējumu labi bagātina pankrokam pietuvināti ritmi.